Kartal Belediyesi Satranç Akademisi, İlk Öğrencileri ile Eğitimlerine Başlıyor

Seçim bildirgesinde “Kartallı çocuk ve gençlerimize büyük ölçüde yatırım yapacağız” diyerek söz konusu projelere hayat vermek için göreve geldiği günden bu yana Kartal Belediyesi’nin her birimiyle yoğun bir tempoda çalışmalarını sürdüren Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in talimatıyla Kartal, ilk “Satranç Akademisi”ne kavuştu.

Eğitim Yayın: 11 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 11.10.2019 15:57:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde 5-14 yaş aralığındaki çocuklara hizmet verecek olan Satranç Akademisi’nin, sınıf belirleme sınav sonuçları ve kesin kayıtların açıklanmasının ardından açılışı; 12 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’da Kartal Belediyesi Sahil Bina’nın 4. katında yer alan Satranç Akademisi’nde gerçekleştirilecek. İlk satranç öğrencilerinin eğitim alacağı Satranç Akademisi’nde dersler ise 14 Ekim Pazartesi günü başlayacak.

Alanında Uzman Kişiler Eğitim Verecek

Eğitim süresinin 1 yıl olduğu akademide her yıl 400 satranç sporcusu yetiştirilecek. Genç beyinler, 14 Ekim 2019 Pazartesi günü ders başı yapacak, 14 Haziran 2019 tarihinde ise dersler sona erecek. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 2’ye ayrılan sınıflarda, hafta içi ders görecek öğrenciler; haftada 2 gün ve toplamda 4 saat, hafta sonu sınıflarda ders görecek öğrenciler haftada 1 gün 2 saat GM (büyük usta) danışmanlığında IM (uluslararası usta) ve FM (fide ustası) olmak üzere toplam 8 satranç öğretmeninden eğitim alacak.

“Çocuk ve gençlerimize yaptığımız yatırımlar, aslında geleceğimize yapacağımız yatırımlardır.” diyerek, Kartallı çocuk ve gençlere yönelik projelerinin, en önemli gündemlerinden bir tanesi olduğunu ve bunun için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Kartal’ın ilk Satranç Akademisi’nin 12 Ekim Cumartesi günü 15.00’da Kartal Belediyesi Sahil Bina’nın 4. katında gerçekleştirilecek açılışına tüm komşularımızı bekliyoruz.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732