Kars'ta, 9 yaşındaki Sedanur'u cinsel istismarda bulunup öldüren 3 sanık hakkında karar

Kars'ta kaybolduktan 7 gün sonra cansız bedeni bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'i cinsel istismarda bulunduktan sonra katleden 3 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Spor Yayın: 13 Eylül 2019 - Cuma - Güncelleme: 13.09.2019 16:37:08
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde kaybolduktan 7 gün sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'i alıkoyup cinsel istismarda bulunarak katlettikleri iddiasıyla tutuklu bulunan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.Mahkemede, 3 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Güvenlik gerekçesiyle Yozgat Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ikinci duruşmaya, sanıklar Ertan B. (36), Himmet U. (46) ve Ahmet B. (33), tutuklu bulundukları Diyarbakır 2 Nolu T Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

 

 

KAMERA KAYITLARININ İNCELENMESİNİ İSTEDİ

Kağızman Adliyesinde hazır bulunan Ahmet B'nin annesi Dilber B, SEGBİS ile verdiği ifadesinde, oğlunun olay günü Kağızman'da olduğunu, köye akşam döndüğünü iddia ederek ilçedeki kamera kayıtlarının incelenmesini istedi.

SEDANUR'UN AİLESİ EN AĞIR CEZANIN VERİLMESİNİ İSTEDİ

Öldürülen Sedanur'un annesi Handan Güzel ile babası Abdullah Güzel ise Kağızman'dan verdikleri ifadelerinde, sanıklardan şikayetçi olduklarını ve en ağır şekilde cezalandırmalarını istediklerini belirtti.

Sanıklar ise haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Mahkeme, duruşmada tutarsız ifadeler veren ve akli dengesinin yerinde olmadığını ifade eden Ahmet B'nin, akıl sağlığı raporu için Diyarbakır Cezaevi'nden İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevk edilmesine karar verdi.

Sanıkların tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı 8 Kasım'a erteledi.

Kars'ta, 9 yaşındaki Sedanur'u cinsel istismarda bulunup öldüren 3 sanık hakkında karar

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732