Karne sonuçlarına gereğinden fazla anlam yüklemeyin!

Milyonlarca öğrenci yarın karnelerini alacak. Bu dönemde çocuklar üzerindeki baskı gittikçe artıyor. Yaklaşan karne günleri için ebeveynlerin tutumuna değinen İstanbul Rumeli Üniversitesi Psikolojik Danışman Sevgi UMUÇ ‘’ Karne sonuçlarına gereğinden fazla anlam yüklemeniz hem size hem çocuklarınıza zarar verebilir’’ dedi.

Eğitim Yayın: 17 Ocak 2020 - Cuma - Güncelleme: 17.01.2020 00:33:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İlk, ortaöğretim ve lise öğrencileri bu cuma karne alıp yarıyıl tatiline girecek. Karne günü ebevyenler ve pek çok öğrenci için hayatın en önemli günlerinden birisidir. Kimileri için mutluluk verici anların yaşandığı, kimileri içinse üzüntü ve endişenin hissedildiği bir gündür. ‘’Karne sonuçları beklediğiniz gibi veya beklentinizin çok altında gelmiş olabilir. Burada önemli nokta karne sonuçlarına nasıl bir anlam yüklediğiniz, onu değerlendirme biçiminizdir’’ diyen Umuç ‘’ Umduğunuzu bulamadığınız durumda çocuklarınızla çatışmaya girmek yerine onların bu sonuçları getirme sebeplerini anlamanız ilişkiniz için daha yararlı olacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Ailelerin çocuklara karşı yaklaşımlarına dikkat etmelerinin altını çizen Umuç, ‘’Onları incitmeden karnesi hakkında konuşun, kendisini anlatmasına izin verin. Çocuğunuzun anlaşılmaya ihtiyacı olabilir, ona arkasında olduğunuzu htirin. Çocuğunuza karşı anlayışlı olun, incitmeden dinleyin.  Unutmayın ki önlemler alındığında karne notları düzeltilebilir ancak çocuğun kişiliğine verilecek bir zararın telafisi o kadar kolay olmayabilir’’ dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732