Kağıthane Meydanı'na Muhteşem Açılış

Kağıthane'nin geleceğe hazırlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu güzel hizmetleri ilçeye kazandıran belediye başkanı Mevlüt Öztekin ve ekibini, çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik etti.

Yayın: 20 Aralık 2020 - Pazar - Güncelleme: 20.12.2020 20:37:03
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane Meydanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Millet bahçeleriyle, yeşil alanlarla, millet kıraathaneleriyle, kentsel dönüşüm projeleriyle, restorasyonlarla şehirlerimizin çehrelerini değiştiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nden Kağıthane Meydanı'nın açılış törenine canlı bağlantıyla katıldı.

Kağıthane'nin geleceğe hazırlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu güzel hizmetleri ilçeye kazandıran belediye başkanı Mevlüt Öztekin ve ekibini, çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kağıthane ve Sadabad'ın İstanbul'un üzerine şiirler ve şarkılar yazılan nadide yerlerinden biri olduğuna işaret ederek, “Bir safa bahşedelim gel şu dili naşada/Gidelim servi revanım yürü Sadabada'a” dizelerini okudu.

“KAĞITHANE’Yİ İSTANBUL'UN PARLAYAN YILDIZI HÂLİNE GETİRECEK YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRDİK”

Gönüllerde böylesine derin izler bırakan bu nadide ilçenin tabi ve tarihî güzelliklerine uygun şekilde geliştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydan düzenlemesinin, Sultan Abdülaziz'den Sultan Abdülhamid'e kadar ecdadın hatıralarını yaşatan bu ilçenin cazibesini daha da artıracağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun dışında pek çok alanda Kağıthane’yi İstanbul'un parlayan yıldızı hâline getirecek yatırımları hayata geçirdiklerini anlatarak, “İlçemiz için önemini bildiğim ve Seyrantepe'de inşası süren 620 yataklı hastaneyi inşallah yakında tamamlıyoruz. Metromuzun Kağıthane havalimanı bölümünü inşallah önümüzdeki bahar aylarında hizmete açmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşüm projeleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla iş birliği hâlinde sürüyor” diye konuştu.

İlçeye iki millet bahçesi kazandırmanın hazırlığı içinde olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, millet kıraathanesi, çocuk kütüphanesi, uzay evi, sosyal medya stüdyosu gibi hizmetlerle çocukların önüne yeni dünyalar açıldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal yardım merkeziyle dar gelirli vatandaşlara, maharetli eller çarşısıyla kadınlara, istihdam hizmet noktasıyla işsizlere, engelli hizmet merkeziyle engellilere, bağımlılıkla mücadele merkeziyle özellikle tütün, alkol, madde ve internet bağımlılığına yönelik hizmetlerin mücadele bazında verildiğini dile getirdi.

Teker teker saymaya kalkılırsa saatler, günler sürecek bu çalışmalar sayesinde Kağıthane'nin geleceğe hazırlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu güzel hizmetleri ilçeye kazandıran belediye başkanı Mevlüt Öztekin ve ekibini, çalışmalarda emeği geçen herkesi tebrik etti.

“GENİŞ BİR ALANDA SON 18 YILDA KURDUĞUMUZ GÜÇLÜ ALTYAPI ÜZERİNDE YEPYENİ BİR TÜRKİYE İNŞA EDİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerde şehirleri kendi hikâyelerine uygun projelerle donatma sözü verdiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Ülkemizin dört bir yanında belediyelerimizle birlikte bu sözü yerine getirecek yatırımları hayata geçiriyoruz. Millet bahçeleriyle, yeşil alanlarla, millet kıraathaneleriyle, kentsel dönüşüm projeleriyle, restorasyonlarla şehirlerimizin çehrelerini değiştiriyoruz. Çocuklara, gençlere, yaşlılara, engellilere, kadınlara yönelik özel projelerle sosyal destek programlarıyla milletimizin her kesimine hizmet götürüyoruz. Eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, sanayiden spora kadar geniş bir alanda son 18 yılda kurduğumuz güçlü altyapı üzerinde yepyeni bir Türkiye inşa ediyoruz. Elbette bu kutlu yürüyüşte önümüze pek çok engel de çıkıyor, pek çok tuzakla da karşılaşıyoruz."

“YATIRIM YAPMAYA, PROJE ÜRETMEYE, ESER İNŞASINA DEVAM EDECEĞİZ”

Allah'ın yardımı ve milletin desteğiyle üstesinden gelinen her saldırının kendilerini hedeflere ulaşma konusunda çok daha kararlı, çok daha azimli hâle getirdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgınla bağlantılı olarak giderek derinleşen ekonomik sıkıntılara rağmen Türkiye'nin hedeflerine doğru yürümekten vazgeçmemesinin bazılarını şaşırttığını, hatta çıldırttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023'e kadar millete hem bu gerçekleri hem de ülkeye kazandırdıkları hizmetleri bıkmadan, usanmadan gece gündüz çalışarak anlatacaklarını dile getirdi.

Türkiye'nin 2053 vizyonunu hayata geçirebilmesi için 2023'ün ne kadar önemli olduğu konusunda her vatandaşı ikna edeceklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kapısını çalmadık, gönlünü kazanmadık tek bir fert bırakmayana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Yürüttüğümüz mücadeledeki en büyük gücümüzün altına imza attığımız hizmetler olduğunu asla unutmadan yatırım yapmaya, proje üretmeye, eser inşasına devam edeceğiz. Açılışını yaptığımız Kağıthane Meydan Projesi işte bunun örneklerinden biridir. Bir kez daha meydanımızın ilçemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyor, tüm Kağıthanelileri bu güzel eserle beraber mutlu bir şekilde baharı kutlamaya özellikle davet ediyorum.”

Kurdele kesimi sırasında meydana ilişkin bilgi de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Burada şimdi çok değişik ağaç çeşitleri var. Yeşil bitkilerimiz var. Bodur ağaç çeşitlerimiz var. Bunlarla tabii Kağıthane Meydanı çok daha güzel bir hâle geldi. İnşallah baharla birlikte burada anneler çocuklarıyla, yavrularıyla çok daha farklı bir şekilde vakit geçirebilecekler” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından meydanın açılış kurdelesini Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali  Yerlikaya’ya verdiği talimatla kestirdi.

kaynak: Türkiyehaberajansı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732