KAFKAS ÜNİVERSİTE HASTANESİNE VETERİNER BAŞHEKİM

CHP’li eski vekil Çetin Bilgir, Kars Kafkas Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Yakup Baykaş izne çıkınca yerine atanan vekilin veteriner olduğunu söyledi. Kaynak Yeniçağ: Üniversite hastanesine başhekim olarak veteriner atadılar!

Gündem Yayın: 26 Ağustos 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 26.08.2019 15:54:32
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

CHP’li eski Milletvekili Çetin Bilgir, Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 3 yıllık başhekimi Yakup Baykuş izne çıkınca, Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi mezunu veteriner hekim Muhammet Bora Uzuner'in başhekim vekili olarak atandığını ortaya çıkardı.

sosyal medya hesabından olayı anlatan Bilgir, "Atamanın yanlış olan yanı, insan sağlığı konusunda birçok yetkin uzmanın olduğu böyle bir birimde “hayvan sağlığı” uzmanının görevlendirilmiş olmasıdır. Yöneticilerin “kendinden” olsun anlayışı ile Kars halkıyla ve hepimizle; umursamaz ve alay eden tavırları tam anlamıyla hadsizliktir" ifadelerini kullandı.

'ATAMANIN ALTINDA 'PİS KOKULARIN' VAR OLDUĞU DA SÖYLENMEKTE'

Bilgir açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

Tüm Türkiye bir anda bu olayı duydu ve rezillik oluştu.
Bu olayın sadece atamayla sınırlı olmadığı atamanın altında “pis kokuların” var olduğu da söylenmekte.
Önemli olan kamuoyunun duyarlı davranmış olmasıdır. Yöneticiler “eli ağaçsız,itsiz köyde” dolaşamayacaklarını gördüler.
Bu iyi bir kazanımdır.

REKTÖRLÜKTEN AÇIKLAMA

KAÜ Rektörlüğü, dolambaçlı cümlelerle Muhammet Bora'nın doktorasından dem vurdu, Bora'nın veteriner hekim olduğu konusuna hiç girmedi, soruları ve iddiayı cevapsız bıraktı.

İşte yapılan o açıklama:

"Kafkas Üniversitesi’nden Kamuoyu Bilgilendirmesi
Son günlerde hastanemiz başhekimliğine veteriner hekimin atandığı ile ilgili sosyal medyada yanlış ve maksadını aşan haberler yayımlanmaktadır. Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği yaklaşık 3 yıldır Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan Dr.Öğr.Üyesi Yakup Baykuş (Başhekim), Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan Dr.Öğr.Üyesi Rulin DENİZ ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Dr.Öğr.Üyesi Sefer ÜSTEBAY tarafınca yürütülmektedir. Yakın zamanda hastanemiz Başhekimliği Yardımcılığına temel tıp bölümlerini temsilen Hacettepe Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalında doktorasını yapmış ve daha öncede Tıp Fakültemiz dekan yardımcılığı görevini başarıyla tamamlamış olan ve yine Tıp Fakültemiz bünyesinde yapılan sempozyumlarda organizatör olarak görev almış olan Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz atanmıştır.
Bilindiği üzere üniversitelerde Tıp Fakültesi ve Hastaneler birbirinden ayrılamaz bütünün birer parçalarıdır. Tıp Fakültemiz Temel Tıp Bölümlerini temsilen tamamen iyi niyetle yapılan bu atamanın art niyetli kullanılması üzüntü verici olup, bu durum Hastanemizi, Tıp Fakültemizi, Üniversitemizi karalamaktan öteye geçmemektedir. Çok kısa bir zamanda hizmete açılmasını planladığımız bölümlerle sağlık hizmet sunumu kapasitemizi artırarak bölge halkımızın il dışındaki başka sağlık tesislerine gitmelerinin önüne geçmeye çalıştığımız bu dönemde bu tür haberlerin servis edilmesi üzüntü vericidir. Kaynağı araştırılmadan, doğrulatılmadan, hangi amaçla yapıldığı açıkça bilinen bu karalamanın takipçisi olacağımızı, gereği halinde sebepleriyle komuoyuna paylaşım yapacağımızı tüm kanuni haklarımız saklı kalmak üzere bildiririz. Kamuoyu’na saygıyla duyurulur.”

Kaynak Yeniçağ: 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732