Kadın Olduğum İçin Dövme Yapamazmışım!

Erzurum’da ekmek parasını dövme yaparak kazanmaya çalışan Melek Hanım, çevrenin baskısı yüzünden mesleğinin icra edemeyecek noktaya geldi. Bu baskılardan dolayı iş yerini bodrum katında açmak zorunda kaldı.

Yayın: 05 Temmuz 2019 - Cuma - Güncelleme: 05.07.2019 18:50:17
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Tesettürüm Değil Sanatım Konuşulsun!

 

Ekmek parasını kazanmaya çalışan insanların mesleği çevresi ve ailesi tarafından belirlendiğini ifade eden Melek Hanım: “ Ben tesettürümle değil yaptığım sanatımla konuşulmak istiyorum. Beni yaptığım sanatla yargılasınlar.” dedi.

 

Sanatını konuşturarak para kazanan emekçilerden olan Real Tattoo’nun işletmecisi Melek Hanım sanatını kullanarak para kazanmaya çalışıyor ama insanların dini ve kültürel inanışları gereği toplum tarafından dışlanıyor. Çünkü insanların dövme yapanlara ve yaptıranlara karşı bir önyargısı olduğunu belirten Melek Hanım bundan ötürü söylemler yüzünden işini rahat yapamadığını belirtti.

Mesleğe Başlama Nedenim İlk Okul Öğretmenim

 

Ekmek parasını kazanmaya çalışan insanların mesleğini, çevresi ve ailesinin belirlediğini ifade edenMelek Hanım” Benim ailem de farklı meslek yapmamı istese de beni bu mesleğe başlamama iten faktör ilkokuldaki resim öğretmenimin resim yeteneğimi fark etmesi ve resime yönlendirmesi sonucunda ilgi ve alakam oldu.” Şeklinde konuştu.

 

Bodrum Katta Çalışmak Zorunda Kaldım

 

Bodrum katta dükkânını açmasının diğer bir sebebi ise halkın gözüne batmamak olduğunu ifade etti.  Melek Hanım: “ Busebepten bodrum katta çalışmak zorunda kaldım.” dedi.

İnsanların önyargılarını kırarak para kazanmaya çalıştığını, mesleğini severek yaptığını ve öldükten sonra da işi kardeşine devredeceğini belirtti. Ve son olarak insanların ona ve onun gibilere ön yargıyla yaklaşmaması gerektiğini vurguladı.ÖZEL HABER:Osman Biçer

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732