Kaçak Elektrik Kullanımında Güneydoğu İlleri Zirvede

Ülkemizde yeraltı kaynakları çok kısıtlı olmasından dolayı barajlar haricinde yurt dışına bağlı olduğumuz elektriğin kaçak kullanımı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek oranlara çıkmakta.

Ekonomi Yayın: 20 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 20.09.2020 18:30:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye, elektriği Atatürk, Keban gibi önemli barajlarıyla birlikte yurt dışından almış olduğu fosil yakıtlarla üretiyor.

Bu da elektriğin maliyetini artırmakta. Kaçak elektrik kullanımı ekonomik anlamda ülkeye fazlasıyla zarar vermekte. Türkiye'nin kaçak elektrik kullanım haritasında Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgeleri dikkat çekti.

MARDİN İLK SIRADA

Güneydoğu Anadolu, kaçak elektrik kullanımında bölgedeki illerin toplam verileriyle birlikte ilk sıraya yerleşti. Bu bölgede 72,7'lik yüzdeyle Mardin, ilk sırayı diğer illere vermedi.

Kaçak elektrik kullanımında Mardin'den sonra diğer Güneydoğu Anadolu bölgesindeki iller geldi.

EN AZ KAÇAK DENİZLİ'DE

Güneydoğu Anadolu'nun yanı sıra kaçak elektrik kullanımın en az yaşandığı yer Ege bölgesi oldu.

Ege bölgesinde oran bazında kaçak elektrik kullanımın en az yaşandığı şehir 1,3'lük yüzdeyle Denizli oldu.

Kaçak elektrik kullanımın en çok yaşandığı şehir olan Mardin'nüfusu daha az olmasına rağmen, tekstil sanayiinin merkezi konumundaki Denizli'den daha çok elektrik tükettiği ortaya çıktı.

İŞTE TÜRKİYE'NİN KAÇAK ELEKTRİK KULLANIM HARİTASI

Kaçak Elektrik Kullanımında Güneydoğu İlleri Zirvede

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732