İYİ Parti'de Kurultay Günü: İki Parti Çağrılmadı

İYİ Parti bugün Ankara'da 2. Olağan Kurultayı'nı gerçekleştirecek fakat kurultaya iki parti davet edilmedi.

Gündem Yayın: 20 Eylül 2020 - Pazar - Güncelleme: 20.09.2020 19:34:24
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İYİ Parti, bugün 2. Olağan Kurultayı'nı ANFA Altınpark'ta gerçekleştirecek. "Millet Bizi Çağırıyor" sloganıyla gerçekleştirilecek kurultayda MHP ve HDP'ye mesafe koyuldu.

Bu iki parti de kurultaya davet edilmedi.

RAP ŞARKISI HAZIRLANDI

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; salgından dolayı seyircisiz olarak gerçekleşecekken, kurultayda tek aday olan Genel Başkan Meral Akşener'in, "çarşaf" liste ile delegelerin karşısına çıkacağı delegelere liste içinde 100 kişilik bir "anahtar liste" sunulacağı belirtiliyor.

Kurultayda asıl rekabet partinin 50 kişilik genel idare kurulu (GİK) ve 11 kişilik merkez disiplin kuruluna (MDK) üyeliklerde yaşanacak. Oy kullanma işlemleri esnasında 40'tan daha çok sandık ve 150 kabin kurulacak.

'Z' kuşağından oy almayı hedefleyen parti yönetimi, kurultay için bir de "Benim sıram, benim zamanım" isimli bir rap şarkısı hazırladı.

MHP VE HDP DAVET EDİLMEDİ

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleriyle yerel seçimlere CHP ile Millet İttifakı çatısı altında giren İYİ Parti, seçimler sonrasında "HDP ile örtülü şekilde yakınlaşıldığı" iddiaların önüne geçmek için, kurultayda HDP'ye davette bulunmadı.

Akşener'in imzasıyla MHP ve HDP dışındaki siyasi partilere gönderilen mektupta "kurultaya davetin salgından dolayı yapılamadığı" anlatıldı.

Bu mektup, MHP ve HDP'ye gönderilmedi. Parti yönetiminin bu kararla üstü kapalı "bundan sonra, Millet İttifakı içinde HDP'yle anılmak istemediği" mesajını CHP'ye de verdiği iddia ediliyor.

KAYNAK:Cumhuriyet

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732