İSTANBUL’UN TOPLU ULAŞIM ARAÇLARI TERTEMİZ…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; otobüs, metrobüs, metro, tramvay ve vapur gibi tüm toplu ulaşım araçlarını düzenli olarak temizliyor, mikrop ve virüslere karşı dezenfekte ediyor.

Gündem Yayın: 29 Şubat 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 29.02.2020 16:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Her yıl dünya genelinde özellikle kış aylarında yaşanan salgın hastalıklar ülkemizde de tedirginlik yaratıyor. Hastalıkların en çok yayılma riski taşıdığı ortak kullanım alanları olan toplu ulaşım araçlarının temizliği bu nedenle çok önem taşıyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ulaşım hizmetlerini sunduğu İETT, OTOBÜS AŞ, METRO İSTANBUL ve ŞEHİR HATLARI AŞ, bütün araçları düzenli olarak temizliyor, mikrop ve virüslere karşı dezenfekte ediyor.

  
Rutin temizlik çalışmalarına devam eden İETT Genel Müdürlüğü, İBB Sağlık Daire Başkanlığı ile işbirliği yaparak bütün otobüs ve metrobüsler ile metrobüs istasyonlarında virüslere karşı yıkama ve dezenfekte çalışması yaptı. Uygulama kapsamında, her gün yaklaşık 1 milyon 50 bin kişinin yolculuk yaptığı metrobüsler ile metrobüs durakları ve otobüsler, ekipler tarafından detaylı şeklide temizlendi. Ardından da , özel kıyafetli personel tarafından püskürtme yöntemiyle ilaçlanarak virüslere karşı dezenfekte edildi.


Metrobüs duraklarında da yıkama ve dezenfekte işlemi yapan ekipler, önce istasyonları yıkadı, sonra da durak girişindeki turnikeler, İstanbulkart dolum makineleri, durak içerisindeki oturma alanları ve panoları dezenfekte etti. Dezenfekte işlemlerinin ardından metrobüs duraklarında ölçüm yapıldı. Yapılan ölçümlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı belirtildi. Çalışmalar sırasında temizlikten memnun olduğu gözlemlenen yolcuların bu anları cep telefonu ile kaydettiği görüldü.


METROLAR HER GECE TEMİZLENİYOR


İBB iştiraki METRO İSTANBUL da şehrin altında ve yüzeyinde hizmet veren bütün raylı sistemlerde gece temizliği yürütüyor. Temizlik kapsamında şehrin 21 ayrı noktasında metro araçlarında önce kaba temizlik yapıyor. Sonra araçların içi ve dışı detaylı olarak temizlenerek dezenfektasyon çalışmaları yapılıyor. Temizlikte vatandaşların temas ettiği tutamaklar, borular ve koltuklar özellikte tertemiz ve hijyenik hale getiriliyor.


VAPURLAR DA DÜZENLİK OLARAK TEMİZLENİYOR


İBB iştiraklerinden ŞEHİR HATLARI AŞ ise vapur ve iskelelerde oluşabilecek mikrobik ve bakteriyel durumları önlemek için düzenli olarak kapsamlı temizlik çalışması yapıyor. İskele ve vapurlar, seferlerin tamamlanmasının ardından gece ekipler tarafından tertemiz yapılıyor. Gemilerin dışı ve iç salonlarının zemin ve koltukları,tuvaletleri iyice temizleniyor. Deneyimli personelle yapılan bu temizlik çalışmalarında, kalite standartlarına uygun, sağlığa zarar vermeyen ürünler kullanılıyor. Tüm gemiler ayda bir kez de haşere, kemirgen ve virüslere karşı ilaçlanıyor.


DURAKLAR, İSKELELER VE ULAŞIM ARAÇLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR


Çalışmalar hakkında bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Dairesi Başkanı Dr. Önder Eryiğit, Her gün 5 milyon İstanbullunun taşındığı toplu ulaşım araçlarında rutin temizlik işlemlerinin yapıldığını belirterek, “Şu anda dünyada söz konusu olan yaygın üst solunum yolu enfeksiyonu riski nedeniyle biz bu periyodik olarak uyguladığımız temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinizi arttırdık. Bu sadece İETT otobüslerinde değil metrobüste, metroda ve vapurlarda da aynı işlemler yapılıyor. İBB olarak bu konuyla ilgili eylem planımız oluşturduk, uygulamaları yürütüyoruz” diye konuştu.


İBB’YE AİT BÜTÜN KAPALI ALANLAR DA TEMİZLENİYOR


Toplu ulaşım araçları dışında İBB’nin bünyesindeki kapalı alanlarda, ibadethanelerde, kültür merkezlerinde ve diğer bütün faaliyet alanlarında günlük temizliğin dışında dezenfeksiyon işlemlerinize başladıklarına da dikkat çeken Eryiğit, “Bu konu ile ilgili belli bir zaman dilimi yok ne kadar gerekiyorsa o kadar süreyle dezenfektasyona devam edeceğiz. İstanbullu hemşehrilerimiz lütfen rahat olsunlar.Çünkü üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyoruz. Toplu ulaşım alanlarını ya da İBB’ye ait kapalı yaşam alanlarında rahatlıkla kullanabilirler. Şu anda zaten ülkemizi çok ciddi tehdit altında görmüyoruz. Ancak biz olası bir tehditten dolayı her türlü önlemi aldık” ifadelerini kullandı.


Vapur ve iskelelerdeki temizlik faaliyetleriyle ilgili bilgi veren ŞEHİR HATLARI AŞ Genel Müdürü Sinem Dedetaş da vapurlarda sabit temizlik personelleri bulunduğunu belirterek, “Virüs tehlikesine karşı daha detaylı ve ince temizlik yapmak istediğimiz noktalarımız vardı. Bu nedenle temizlik personeli sayımızı artırdık. Gündüz temizlik personelimiz vapurlarımızda kalıyor, gece seferler bittikten sonra bütün vapurlarımız temizlik ekiplerimiz tarafından detaylı temizleniyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732