İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Kartal Çalıştayı

İstanbul Teknik Üniversitesi Şehir Bölge ve Planlama Bölümü 2. sınıf öğrencileri, bahar yarıyılı planlama stüdyosu için Kartal’ı tercih etti. Bu kapsamda öğrenciler için Kartal Belediyesi’nde bir çalıştay düzenlendi.

Eğitim Yayın: 25 Şubat 2020 - Salı - Güncelleme: 25.02.2020 00:23:12
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Prof. Dr. Özlem Özçevik öncülüğünde yürütülen projede 6 öğretim görevlisi ve 92 öğrenci çalışıyor. Proje kapsamında Kartal Belediyesi’ne gelen grubu, Plan ve Proje Müdürü Nurettin Canpolat karşıladı. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen çalıştaya; Kartal’da bulunan sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü ve kalkınma ajanslarından temsilciler katıldı.

Üç oturum şeklinde gerçekleşen çalıştayın ilk oturumunda Zero Project Konferansı için Viyana’daki Birleşmiş Milletler Merkezi’nde bulunan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkanvekili Mustafa Oktay Aksu açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında üniversiteler ile işbirliğinin önemine vurgu yapan Aksu, Anadolu Yakası’nın önemli merkezlerinden olan Kartal’a katkı sunacak projelerden yararlanabileceklerini ve üniversite heyetine 3 aylık çalışmaları boyunca yardımcı olacaklarını belirtti.

Başkanvekili Mustafa Oktay Aksu’nun ardından kürsüye çıkan Plan ve Proje Müdürü Nurettin Canpolat ise öğretim üyeleri ve öğrencilere Kartal’ı tanıtan detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından soru cevap şeklinde devam eden birinci oturum, sona erdi.

İkinci oturum ise Kartal’da bulunan oda temsilcileri, dernekler ve STK’ler ile yapıldı. STK’lerin nasıl bir Kartal hayal ettiklerini ve Kartal’da neler yaptıklarını anlattıkları sunumun ardından soru cevap kısmı ile birlikte sona erdi.

Üçüncü oturuma gelindiğinde Kartal’da bulunan 20 mahallenin muhtarları, mahalleleri ile ilgili talepleri dinledi, mahallelerin sorunları ve potansiyellerine ilişkin soruları cevaplayan muhtarlara, öğrenciler tarafından bir de anket yapıldı.

Çalıştayın sonunda projeyi yürüten Prof. Dr. Özlem Özçevik konuşmasında, çalıştaya onay veren ve destek olan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e teşekkürlerini sundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732