İstanbul seçmeni tatilden dönmeye başladı

23 Haziran'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye seçimleri nedeniyle İstanbul seçmenleri tatilden dönmeye başladı.

Gündem Yayın: 21 Haziran 2019 - Cuma - Güncelleme: 21.06.2019 16:12:56
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, 23 Haziran'la ilgili sadece o güne özel Antalya genelindeki tesislerde bir boşluk yaşanacağını belirterek, "İptaller olmadı, sadece tarih değişikliği yapanlar oldu, hem uçak hem acente hem de konaklama anlamında" dedi.

İstanbul'da yapılacak 23 Haziran seçimleri yurt içi tatilcilerin planlarını değiştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını belirlemek üzere sandık başına gidecek vatandaşlar, daha önceden yaptığı tatil rezervasyonlarını ya iptal etti ya da ileri bir tarihe erteledi. Turizmin başkenti Antalya'da da seçimlere yönelik hareketlilik yaşanıyor. 23 Haziran Pazar günü yapılacak seçimler kapsamında halihazırda Antalya'da bulunan İstanbullu seçmenler de oy kullanmak üzere memleketlerine yola çıkmaya başladı.

"TARİH DEĞİŞİKLİĞİ YAPANLAR OLDU"

İç turizm sektöründe kısa vadeli bir hareketlik oluşturan seçime ilişkin Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, değerlendirmelerde bulundu. Seçimlere her kesimden çok yüksek bir ilgi olduğunu ifade eden Başkan Atmaca, tüm Türkiye genelinde tatillerin büyük bir bölümünün ertelendiğini söyledi. 23 Haziran'la ilgili sadece o güne özel bir boşluk yaşanacağını belirten Atmaca, "Seçim sonrasında bütün akış hızla devam edecek. Seçimle ilgili iptaller olmadı, sadece tarih değişikliği yapanlar oldu, hem uçak hem acente hem de konaklama anlamında. Tabi yerli turistimiz sadece İstanbullular olmadığı için Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen diğer yerli turistlerimizi ağırlamaya devam ediyoruz. Bir boşluk yaşanacağı muhakkak ama tesisleri çok boş bırakacak kadar da olmayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL SEÇMENİ ANTALYA'YI BOŞALTTI"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise, "Özellikle İstanbul'da oy kullanacak seçmenlerin çoğu Antalya'yı boşalttı. İstanbul'da oy kullanmayan kitle tatilini yapmaya devam ediyor. Seçim bittikten sonra tekrar tatil rezervasyonları olacaktır" dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732