İSTANBUL KENT KONSEYİ BAŞKANI DA BİR KADIN

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrısıyla, bugün İstanbul'un ilk Büyükşehir Kent Konseyi kuruldu. 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurul Başkanlığına Tülin Hadi seçildi.

Sanat Yayın: 18 Ekim 2019 - Cuma - Güncelleme: 18.10.2019 17:47:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatleri arasında da bulunan İstanbul Büyükşehir Kent Konseyi bugün kuruldu. İstanbul'u katılımcı bir anlayışla yönetebilmek amacıyla hayata geçirilen İstanbul Kent Konseyi 1. Olağan Kurul Toplantısı bugün Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

 

İstanbul Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir'in de katıldığı Genel Kurul Toplantısı'nda, Yönetim Kurul Başkanıyla birlikte 42 asil üye 42 de yedek üye seçildi. Üyeler arasında MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Sabancı Üniversitesi’nde İklim Uyum Politikası çalışanı Dr. Ümit Şahin, gazete dünyasından Aslı Aydıntaşbaş, sanat dünyasından Mert Fırat ve Demet Evgar, TFF İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür gibi isimlerin yanında, Çiçekçiler Derneği, TMMOB, İstanbul Tabip Odası tarafından yetkilendirilen üyeler yer aldı.

 

İstanbul Kent Konseyi Başkanlığına seçilen Tülin Hadi'nin özgeçmişi şu şekilde:

Mimar Tünde Tülin İlhan (Tülin Hadi) 1969 yılında İstanbul'da doğdu. Orta eğitimini 1987 yılında Saint Michel Fransız Lisesi'nde tamamlayan Hadi, İTÜ Mimarlık Fakültesi'ni bitirdikten sonra, bir süre Londra'da Bernard Blauel'in ofisinde ve daha sonra bir süre Turgut Cansever ile çalıştı. Hadi, halen hem eğitim verip hem de mimarlık yapıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732