İSTANBUL’A YENİ KADIN TREN SÜRÜCÜLERİ GELİYOR

İBB iştiraki METRO İSTANBUL, 109 kadın tren sürücüsü adayının eğitimlerine başladı. Adaylarla bir araya gelen Genel Müdür Özgür Soy, kadın istihdamını arttırmayı hedeflediklerini belirterek, “İnsanların hayatı size emanet. Bu yüzden eğitim standartlarımız çok yüksek” dedi.

Yayın: 20 Şubat 2020 - Perşembe - Güncelleme: 20.02.2020 16:08:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye’nin en büyük kent içi raylı ulaşım sistemleri işletmecisi olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki METRO İSTANBUL AŞ, yeni tren sürücülerini ailesine ekliyor. Kadın istihdamını artırmayı hedefleyen şirkette, 109 kadın tren sürücüsü eğitimlere başladı.

“KADINLARIN İŞ HAYATINDA DAHA FAZLA YER ALMASINI İSTİYORUZ”

Adaylar, eğitimlere başlamadan önce kahvaltıda METRO İSTANBUL AŞ Genel Müdürü Özgür Soy ile bir araya geldi. Tren sürücülüğü eğitiminin İBB’nin önemli alanlarından biri olduğunu ifade eden Özgür Soy, kadın istihdamının önemine de vurgu yaptı. Soy, “Biz kadınların iş hayatında daha fazla yer almasını, özellikle İBB’de çok daha iyi pozisyonlara gelmesini istiyoruz” dedi.

“İNSANLARIN HAYATI SİZE EMANET…”

Tren sürücülüğünün önemli bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Özgür Soy, adaylara şu tavsiyelerde bulundu: “İnsanların hayatı size emanet. Her gün kullandığınız trene binen binlerce kişiyi siz taşıyacaksınız. Bu yüzden eğitim standartlarımız çok yüksek. Bu nedenle hepinizi tebrik edip alkışlarken şu konuda da uyarmam gerekiyor, çok zorlu bir eğitim süreci sizi bekliyor. Çok iyi eğitim süreci için çok çalışıp iyi konsantre olmalısınız. Buraya geldiyseniz, kendinizi verirseniz ve bu işi istiyorsanız, ki hepinizin gözlerinde o ışığı, o isteği görüyorum; başarılı olmamanız için hiçbir sebep yok. Hepinize başarılar diliyorum.”

4 AYLIK TEKNİK VE TEORİK EĞİTİM…

Her gün 2 milyondan fazla İstanbulluya hızlı ve konforlu ulaşım imkanı sağlayan METRO İSTANBUL AŞ bünyesinde görev yapacak tren sürücüleri, yoğun bir eğitimden geçiyor. kariyer.ibb.istanbul adresinden yapılan başvurular arasından seçilen adaylar, 4 ay süren Tren Sürücüleri Eğitim Programı’na katılıyor. Teknik ve teorik derslerin verildiği bu zorlu eğitimin sonunda başarılı olan adaylar, brövelerini alarak göreve başlayacak.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732