İsrail Ankara Büyükelçiliği, ülkesinden ödenek alamadığı için faaliyetlerini durdurdu

İsrail Ankara Büyükelçiliği, ülkesinden kendilerine ödenmesi gereken kaynağın kesildiğini belirterek diplomatik temsilciliklerini kapatıklarını duyurdu.

Gündem Yayın: 30 Ekim 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 30.10.2019 14:34:52
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İsrail Ankara Büyükelçiliği, yaptığı duyuruda diplomatik temsilciliklerini kapatmak zorunda kaldıklarını duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, İsrail Maliye Bakanlığı'nın kararının, İsrail'in çıkarlarına zarar verdiğinden dolayı, bu kararın alındığı ifade edildi.

Açıklamada, "İsrail Maliye Bakanlığı'nın 21 Temmuz 2019 tarihinde anlaşılan ve Maliye Bakanlığı Genel Direktörü tarafından imzalanan anlaşmaya aykırı şekilde aldığı karar ve onlarca yıldır yürülükte olan protokole aykırı şekilde tek taraflı bir protokolü uygulamaya başlaması sebebiyle diplomatik temsilciliğimizi kapatmak zorunda kalmış bulunmaktayız" denildi

 

 

BÜYÜKELÇİLİĞİN KAPATILMASI KARARI

Edinilen bilgiye göre, konunun Türk-İsrail ilişkileriyle bir ilgisi bulunmuyor. Söz konusu kaynakların aktardığı bilgiye göre, İsrail Maliye Bakanlığı'nın almış olduğu kararla, elçiliğe ayırması gereken kaynağı ayırmamış olması nedeniyle, büyükelçiliğin kapatılması kararı, bizzat elçilik çalışanları tarafından alındı. Krizin İsrail tarafından çözülmesi bekleniyor...

İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklama şu şekilde:

İsrail Ankara Büyükelçiliği, ülkesinden ödenek alamadığı için faaliyetlerini durdurdu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732