İsmail Hakkı Pekin'den Gençlere Tavsiyeler: “Z kuşağının çok önemli bir kuşak olduğunu değerlendiriyorum

Başta gençlerin sorunları olmak üzere birçok konuda gençlere yönelik tavsiye fikir ve değerlendirmelerde bulunan Genelkurmay eski istihbarat başkanı ve Güvenlik Savunma Stratejileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin , gazeteci Eren Talha Altun’un sorularını yanıtladı , Z kuşağına tavsiyelerde bulundu.

Gündem Yayın: 02 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 02.06.2021 00:24:37
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

 

Z kuşağının önümüzdeki dönemde Türk politikasında çok önemli bir yer tutacağını, Türkiye’nin hem iç hem de dış siyasetini belirleyeceğini söyleyen Pekin gençlerin Türk siyasetinde çok önemli yerlere geleceklerini ifade etti.

Z kuşağının apolitik olmadığını  Z kuşağının apolitik olmaktan çok biraz daha farklı, daha fazla haklarına sahip çıkan, daha fazla bireyselliği ön planına almış bir kuşak olduğunu belirten GÜVSAM koordinatörü Pekin,  gençlerin  haberleşmeyi, elektronik ortamı, dijitalleşmeyi çok iyi kullanan ve kullanmaya çalışan bir kuşak olduğunu belirtti.

Gençlerin Türkiye’nin iç siyasetini de belirleyeceğini söyleyen İsmail Hakkı Pekin  sözlerine şöyle devam etti ; 

“Z kuşağı  Cumhurbaşkanını, milletvekili seçimlerini, hangi parti iktidara gelecek onları bile belirleyecek. Z kuşağının  çok önemli bir kuşak olduğunu değerlendiriyorum. Z kuşağının ilgilendiği konulara baktığımızda ; dijital çağ, küreselleşme tüm bu konulara baktığımız zaman şunu görüyoruz;  Z kuşağını , politik duyarlılığı fazla bir kuşak olarak görüyoruz. Onların böyle bireysel olması, bireysel olarak hareket etmesi belki bizde yanlış bir intiba uyandırıyor.”

“Z kuşağının  çok önemli bir kuşak olduğunu değerlendiriyorum“

“Türk gençliğinin toplumun sorunlarına duyarlı olmalarını isterdim. Duyarlı olacaklardır.  Ben toplumun sorunlarına duyarlı bir gençlik yetişmesini istiyorum.  İnsanların inanç özgürlüğü, demokrasi bunlar olmazsa olmaz şeyler. Bu konuya her ne kadar dışarıdan ilgisiz gibi görünse de ,  Z kuşağının da bu konuda gerekenleri yaptığına, yapacağına eminim.”

Gençleri ,  Z kuşağını gelecekte çok önemli sorunların beklediğini söyleyen Pekin,  genç kuşağın çok daha  dikkatli olması gerektiğini söyledi. Konuşmasında gençlere tavsiyelerde bulunan Pekin şunları söyledi ;  

“Türk toplumu, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu topraklarda çok acılar çektiler. Onların acılarını dindirecek, onların önünü açacak bir politikaya ,şeffaflığa ihtiyaç var. Dijital ortam ortaya çıktıktan itibaren her şey şeffaflaşacak, daha çok görünür hale gelecek, kimse bir şey saklayamayacak. Her şey bir şekilde arşivlerde duruyor ve anında bütün dünyaya bir anda yayılıyor.”

“Bizim kuşakların , sanayi devriminin, sanayileşmenin ortaya çıkardığı dünyadaki yıkım, kimyasallar, dünyanın sera etkisine girmesi, ısının artması, kirlenmesi, içme sularının kirlenmesi, paylaşılmaması  gibi böyle büyük sorunlar var.  Bu sorunlar bizim kuşaklardan sizlere aktarılan önemli şeyler, gerçekten çok çetrefilli konularla baş edecek , uğraşacaksınız. Şimdi gençlerin bütün bunlara bakıp kendilerine çeki düzen verip, bu işleri nasıl düzeltebiliriz? Biz ne yapabiliriz şeklinde kendilerine sorular sormasını istiyorum.

Gençlerimize ,  liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun söylediklerini dikkate almanızı, özellikle Nutuk’un sonunda Gençlere Hitabe’sinin dikkate alınmasını tavsiye ediyorum. Önce uğraşacağız, çalışacağız arkasından bilime inanacağız.

Bu topraklarda bizim insanlarımızın huzura ihtiyacı var, şeffaflığa ihtiyacı var. Bizim insanlarımızın adil paylaşıma, adalete ihtiyacı var. Adalet dediğimiz zaman sadece mahkemedeki adaletten bahsetmiyorum yani iş bulmaktan , çalışmaya, okumaya kadar, tahsile kadar bütün konularda adalet gerekiyor.”

“Gençlerin ana istikameti adaleti sağlayacak bir düzen kurmak olmalı.”

Bu konuda  gençlerin ana  istikameti adaleti sağlayacak bir düzen kurmak olmalıdır. Adalet sağlanmadığı sürece bu dünyada huzur olması mümkün değil.  Adaleti sağlayacak şekilde bir çalışma yaparsanız, adaleti sağlayacak şekilde bu ülkede gerekenleri yaparsanız ülke çok daha huzurlu ve insanların mutlu şekilde yaşadığı bir duruma gelebilir.

Bu bakımdan birinci önceliğiniz bence adalet olmalı, ikinci önceliğiniz de bilim olmalı. Bütün bunları yapabilirseniz , hem Türkiye’yi hem dünyayı değiştirebilirsiniz.  Sadece Türkiye’deki gençlere değil , diğer dünyadaki bütün Z kuşağı dünyayı bu içine saplanmış olduğu bataktan, kirlilikten, adaletsizlikten çıkarabilir.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732