İran’la Protokol İmzalandı 25 Aralık 2019

Erzurum Ticaret Borsası ile İran Aras Serbest Bölgesi Kalkınma ve Yatırım Şirketi arasında Erzurum ve bölge ekonomisi başta olmak üzere, teknik ve kültürel işbirliğini geliştirmek amacıyla protokol imzalandı.

Yayın: 26 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 26.12.2019 01:02:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Erzurum Ticaret Borsası ve İran Aras Serbest Bölgesi Kalkınma ve Yatırım Şirketi arasında ekonomik, teknik ve kültürel işbirliğinin geliştirilmesi ortak anlayışını teşvik etmek ve geliştirmek konularında mutabakata varıldı. İmzalanan protokol ile öncelikle Erzurum ili ve akabinde bölgemiz ekonomisinin geliştirilmesi hedeflenmekte.

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral ”Erzurum ve bölge ekonomisini daha ilerilere taşımak, ticaret hacmini geliştirmek ve bununla birlikte teknik ve kültürel işbirliği için, İranlı muhataplarımız ile görüşmeler yaparak işbirliği protokolünü hayata geçirmiş bulunmaktayız. Bu anlamda İran Aras serbest Bölgesi Genel Müdür Vekili Dr.Alireza Karemi ve Aras Serbest Bölgesi Yatırım ve Finansman Müdürü Said Heyderi ile bir araya gelerek iki ülke arasında geçmişi tarihe dayanan dost ve kardeş ülke İran Serbest Bölgesi ile protokol imzaladık. İmzaladığımız bu protokol ile karşılıklı olarak, ekonomik, ticari, teknik ve kültürel işbirliğini ileri seviyelere taşımayı amaçlıyoruz. Yatırımların teşvik edilmesi ve uygun mekanizmalar ile karşılıklı yatırımların iyileştirilmesi ve desteklenmesi için her türlü çabayı gösterme konusunda kararlıyız ” dedi.

İran Serbest Bölgesi Genel Müdürü Dr. Alireza Karemi ise “ Geçmişte olduğu gibi bugünde ekonomik ve kültürel alanda işbirliği yaptığımız için mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Ekonomik kalkınmada serbest ticaret bölgelerinin önemini göz önünde bulundurarak, özel sektör firmalarının Türkiye ve İran’daki serbest ticaret bölgelerinde faaliyet göstermelerini özendirmek hususunda mutabık kaldığımız Erzurum Ticaret Borsası ile yaptığımız bu protokol ile güzel çalışmalara imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak:pusula gazetesi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732