İRAN DEPREMİNDEN ETKİLENEN VAN’DAKİ DEPREMZEDELERE KIZILAY YARDIMI

İran’ın Hoy kentinde ilk belirlemelere göre 5.9 şiddetinde meydana gelen deprem Van’ın Başkale ilçesine bağlı köylerde hasara ve yıkıma neden oldu. Acil müdahale için alarm durumuna geçen ve bölgeye yakın şubeleri ile afet uzmanlarını harekete geçiren Türk Kızılay, mobil beslenme araçlarını da sevk etti.

Gündem Yayın: 23 Şubat 2020 - Pazar - Güncelleme: 23.02.2020 17:43:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Afetzedeler için ilk etapta Türk Kızılay Van Aşevinde hazırlanan çorba ve kumanya gönderildi. Elazığ, Erzincan, Erzurum ile Muş bölge afet yönetim merkezlerinden de öncü araçlarını bölgeye gönderen Kızılay, bölgelerden gıda, çadır, battaniye ve yatak sevkiyatı da yaptı.

İran depreminden etkilenen Van’ın Başkale ilçesine bağlı köylerde hasar tespit ve arama kurtarma çalışmaları sürerken Türk Kızılay da bölgeye yakın şubeleriyle ihtiyaç tespiti yapıyor. Van, Erzurum, Erzincan, Muş ve Elazığ’daki bölge afet yönetim merkezlerinden mobil beslenme araçları, öncü araçları ile gıda, çadır, battaniye ve yatak sevkiyatı yapan Türk Kızılay, Van Aşevi’nde hazırlanan kumanya ve çorbayı depremzedelere ulaştırdı. Oluşabilecek ihtiyaca yönelik ise Türk Kızılay, bölgedeki gelişmeleri bütün birimleri ile yakından takip ediyor.

Kızılay afet ekiplerinin bölgeye gönderildiğini belirten Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, “Özellikle hasarlı binalara girilmesi yönündeki uyarımızı yineliyoruz. Afetzede vatandaşlarımız bu konuda AFAD ve Valilik uyarıları dikkatle izlemelidir. Depremler çığ ve heyelanı da tetikleyebilir. Özellikle Van Başkale bölgesinde çığ tehlikesi olabilecek bölgelerde vatandaşlarımız dikkatli olmalıdır.” dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732