"İNSANLARIN SAVAŞ SONUCU ÖLMEDİĞİ DÜNYADA HAYVANLARA SICAK BİRER YUVA AÇMALIYIZ"

Sabahattin Solakoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, sokak hayvanlarına yardım eli uzattı. Öğrencilerin bu davranışı takdir topladı

Yayın: 15 Ekim 2019 - Salı - Güncelleme: 15.10.2019 11:02:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News
Şehirleşmenin sonucunda nitekim doğadan kopmuş bir insan topluluğu oluşsa da kentlerdeki betonarmeler arasında bireylerle birlikte birçok canlı varlık da hayatını sürdürmektedir. Özellikle hayvanlar, sokaklarda yaşayan canlıların arasında en bakıma muhtaç olanlardır. Erzurum Sabahattin Solakoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri yardıma ihtiyscı olan sokak hayvanlarına karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla, okul çevresindeki bazı bölgelere içerisinde yiyecek ve su bulunan kaplar bıraktılar. Havalar soğumaya başladığı zaman özellikle kış mevsiminde, sokak hayvanları için hayat daha da zorlaşıyor ve yaşam koşulları onları olumsuz etkiliyor. YARDIMIN YAŞI YOK! Sabahattin Solakoğlu İlköğretim Okulu'nun 4/B sınıfının öğrencileri sokak hayvanları için seferberlik başlatarak onların açlıkla ve soğukla mücadelelerine destek oldular. Hükümetin her ne kadar sokak hayvanlarına yardım destekleri çeşitli projeler eşliğinde organize edilsede bu konuda öğrencilerin bir çalışma başlatması yadsınamazdır. Öğrencilerin yaşının küçük olması da ayrıca büyüklere " yardımın yaşı olmadığı" dersini verdi. Kediler ve köpekler için yemek hazırlayan öğrenciler, kendi yemeklerini de onlarla paylaştılar ve soğuktan korunmaları için küçük ısı yalıtımlı kulübeler kurmak için beyin fırtınası yaptılar. Ayrıca, öğrenciler yetkililerin konuya ilişkin destek sağlaması noktasında çağrıda bulundular. Hayvan sevgisinin üst düzey olduğu toplumlardan biri olarak özellikle soğuk kış günlerinde onlar için bir şeyler yapmak isteyen öğrenciler, aynı çevreyi ve ekolojik dengeyi paylaştıkları sokak hayvanlarının sokaklarda aç, çaresiz dolaşmamaları için farkındalık oluşturdular. Öğrenciler, "Sokak hayvanlarına her daim yardım etmeli, onları kendi hallerine bırakmamalıyız. Özellikle kış günlerinde üstesinden gelemedikleri durumlarda onlara destek olmalıyız. Ayrıca hayvan haklarının gündeme gelmesi insan haklarının gündeme gelmesi kadar önemli. İnsanların savaşlar sonucunda ölmediği bir dünyada, hayvanlar için sıcak yuvalar kurmalıyız." şeklinde açıklama yaptılar. Ayrıca duyarlı savranıp farkındalık oluşturmak isteyen öğrenciler rol model alınacak bir davranış sergilemenin ötesinde sergiledikleri tutum nedeniyle takdir topladılar.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732