İNGİLTERE 'DE ÇATI 'DA BULUŞUYORLAR

İngiltere 'de ÇATI GURUBU Diye bir gurup Ankara anlaşması ile İngiltere 'ye giden Türk girişimcileri ve bütün sektörlerde çalışan insanları bu çatı altında topluyor. her ay cuma günleri bir araya gelen Türk İş insanı girişimci ve Farklı meslek guruplarından olan Çatı gurubu üyeleri İngilterede bir dayanışma örneği gösteriyor.

Dünya Yayın: 28 Temmuz 2020 - Salı - Güncelleme: 28.07.2020 00:31:29
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

Türkiye son yıllarda oldukça Beyin göçüveriyor,bilhassa Ankara anlaşması ile Yurt dışına göç edenlerin sayılarında bir hayli artış görülüyor. İngilterede bir araya gelen bir gurup Türk iş insanı ve Sanatçı hukukçu, gibi birçok meslek dalından olan çatı gurubu üyeleri Türkiye 'den İngiltereye giden Türkler için gönüllü olarak bir nevi rehberlik ediyor. Çeşitli Meslek guruplarını, bir araya getirerek bir birlerini desteklemek için, gönüllü danışmanlık hizmeti veriyor.Türkiye'den İngiltereye gitmek isteyenler için iyi bir fırsat olduğu kannatindeyim,  gitmek isteyen her meslek dalından yurtdaşlarımız sizleri orada gönüllü danışmanlarınız bekliyor. 

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, Sonay Memoglu dahil, ayakta duran insanlar

Haberderin Gazetesi olarak ; İngiltere 'de kurulan Çatı gurubunun Kaptanlarından olan Sonay Memoğlu,hanımefendi ve Mete Metin, Bey ile Çatı Gurubu hakkında bilgiler aldık.

Biz kimiz, ÇATI Nedir?
Mayıs 2019’dan bu yana, her ayın ilk cuma günü buluşup, gerek Ankara Anlaşması ile İngiltere’de iş hayatına atılan yenilerin gerekse uzun zamandır İngiltere’de bulunan yerellerin birbirini tanıyıp, birbirleri için iş fırsatları yaratmasına zemin hazırlayan; finanstan sanata, gayrimenkul dan sağlığa farklı sektörlerdeki herkesin profesyonel yaşam dışında sosyal hayatta da etkileşimde bulunmasına ön ayak olan etkinlik ve oluşumların gönüllü temsilcileriyiz. 
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar
ÇATI’nın Amacı Nedir?
İngiltere’deki Türklerin, profesyonel anlamda hizmetlerini tanıtıp, pazarlamasını yapabileceği potansiyel müşterilerle buluşmasına yardımcı olmak, bunu seminer ve etkinliklerle destekleyerek İngiltere içinde ve dışında ortak girişim alanları oluşturmak önceliğimizdir. Sosyal yaşamın iş hayatını da beslediğinin farkında olarak bu etkinlikleri, herkesin kolayca ulaşabileceği platform haline getirebilmek ise diğer güçlü hedefimizdir.
ÇATI Misyonu
Yeni start-up sürecini doğru bağlantılar ile verimli yönetmek ve uzun vadeli hedefler peşinde koşma gücüne kavuşma hevesini beraber paylaşmamızdır. 
Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor ve şapka
ÇATI Vizyonu
Biz, ÇATI olarak pek çok yetenekli, hırslı, zeki ve iş zemini güçlü insanlarla bağlantı kuruyoruz. Oluşturduğumuz çeşitli meslek gruplarının kendi içlerinde büyümeleri ve mükemmelleşmeleri vizyonumuzdur. İnanıyoruz ki büyüme ihtiyacına odaklı güvenli ve dostça iletişim, bizim daha da çoğalmamıza sebep olacaktır. 
Nasıl Kaptan Olunur?
Bunun için etkinliklere katılmanız yeterli. Gönüllü arkadaşlar etkinlik günlerinde kendi sektörlerini temsil eden masada ev sahibi olarak ÇATI’yı temsil ediyor ve katılımcıların doğru kişileri hızlı şekilde bulmasına yardımcı oluyor. Gönüllü olmak için diğer kaptanlara yada başkanımıza danışabilirsiniz. 
Görüntünün olası içeriği: 12 kişi, Sonay Memoglu dahil, ayakta duran insanlar
 ÇATI Yönetimi Nasıl İşler?
Eş başkanlık sistemi temeline dayanır. ÇATI başkanı, gönüllü kaptanlar arasından seçilir ve temsilci başkanın ilgi alanıyla paralel olarak hangi etkinliklerin o ay ön planda olacağı belirlenmiş olur. Projelerde aktif rol alan, toplantılara katılıp fikirlerini beyan eden ve grubumuza enerji katan kaptanlardan bir başkanlık aday listesi yapılır diğer kaptanların oylarına sunulur. 3 aylık dönem için 3 başkan seçilir. Eş Başkanlara devir teslim toplantısında diğer başkanlardan ön bilgiler verilir ve başkan Londra’daki diğer kurum ve derneklere tanıtılır ve 1 ay boyunca ÇATI grubunu yönetir ve temsil eder. 
İLETİŞİM:
Bizlere Facebook, Instagram ve Linkedin’den ulaşabileceğiniz gibi kendi sektörünüzden katılımcılarla kolay iletişim kurabilmeniz için Telegram grupları oluşturduk. İş ilanları, mühendisler, mimarlar, yazarlar ve şairler, spor, gezi, moda & tekstil, kitap okuma gibi birçok farklı alanı kapsayan toplamdaki 25 gruba, telefonunuza Telegram yükleyip katılabilirsiniz.
Erdem Talaş
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732