İMAMOĞLU’NUN “VEFA ZİYARETLERİ” SÜRÜYOR

BB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Mayıs’ta mazbatası elinden alındıktan sonra, 13 Mayıs günü, iftarını ‘‘Metrobüs Bahattin’’ olarak ünlenen Bahattin Çağış’ın Esenyurt’taki evinde açmıştı. İmamoğlu, iftarın ardından kendisini hasta dedesini ziyaret etmeye çağıran 14 yaşındaki Berfin Güngör’ü kırmayıp, evlerine gitmişti.

Gündem Yayın: 10 Ağustos 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 10.08.2019 17:15:08
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
Takip EtGoogle News

Hasta yatağında yatarken İmamoğlu’nu karşısında gören 87 yaşındaki Ubeydullah Güngör, “Emaneti senden alanları Allah’a havale ediyorum” diyerek, göz yaşları içerisinde “Sana yapılanlar izzet-i nefsime dokundu. Bu sefer (yüzde) 5-6 fazla oy alacaksın. Allah seni bu Ramazan ayında imandan, Kuran’dan ayırmasın. Bu topal ayağımla gidip sana oyumu atacağım” sözlerini sarf etmişti. İmamoğlu da Güngör’e, “Ben de senin için çalışacağım. Sana layık olacağım. Her şey çok güzel olacak. Bana dua et” şeklinde yanıt vermişti. İmamoğlu, Ubeydullah Dede’yi unutmadı ve önceki gün ziyaretine gitti. Ubeydullah Dede, alnından öpüp Kuran-ı Kerim hediye ettiği İmamoğlu’na, “Yeni bir musluk açtın. O musluktan da bereket getiriyorsun” sözleriyle seslendi. İmamoğlu da elini öptüğü Ubaydullah Dede’ye, “Allah razı olsun senden. Ben, senin güzel cümlelerini hiç unutmadım, unutmayacağım” diyerek, teşekkür etti. İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde de 16 Ocak 2019’da Sultanbeyli Pazarı’nda tanıştığı ve aralarındaki “oy diyaloğu” günlerce konuşulan Mahruze Keleş’i de ziyaret etmişti.

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimlerinin ardından, “sancılı” geçen bir siyasi süreçten sonra, 17 Nisan’da mazbatasını aldı. YSK’nın, 6 Mayıs’ta, Ramazan ayının ilk gününde verdiği skandal karar ile İmamoğlu’nun yetkisi, 18 günlük görev süresinin ardından elinden alındı. İmamoğlu, ilk başkanlık döneminde söz verdiği gibi, iftarlarını genellikle vatandaş sofralarında açtı. İmamoğlu’nun yolu, mazbatası elinden alındıktan 1 hafta sonra, 13 Mayıs’ta Esenyurt’a düştü. İmamoğlu, iftarını o gün, ‘‘Metrobüs Bahattin’’ olarak ünlenen Bahattin Çağış’ın Merter Çeşme Mahallesi’ndeki evinde açtı.

BERFİN’İ KIRMADI
İmamoğlu’nun iftar açtığı eve gelen Çağış Ailesi’nin komşusu 14 yaşındaki Berfin Güngör adlı çocuk, ‘‘Dedem çok hasta ve sizi çok seviyor. Onu görmeye gelir misiniz’’ diyerek İmamoğlu’nu evlerine davet etti. Berfin’i kırmayan İmamoğlu, 87 yaşındaki Ubeydullah Güngör’ü hasta yatağında ziyaret etti. İmamoğlu’nu karşısında gören Ubeydullah Dede, göz yaşları içinde şu duygusal konuşmayı yaptı: ‘‘Ben, senin ayağının tozuna kurban olurum. Hoş gelmişsin. Emaneti senden alanları Allah’a havale ediyorum. Sana yapılanlar izzet-i nefsime dokundu. Bu sefer (yüzde) 5-6 fazla oy alacaksın. Allah seni bu Ramazan ayında imandan, Kuran’dan ayırmasın. Bu topal ayağımla gidip sana oyumu atacağım. Senin için ağladım.’’ İmamoğlu da Güngör’e, ‘‘Ben de senin için çalışacağım. Kurban olurum sana, güzel yüreğine. Sana layık olacağım. Her şey çok güzel olacak. Bana dua et. Hakkını helal et’’ şeklinde yanıt verdi.

MAHRUZE KELEŞ’TEN SONRA UBEYDULLAH DEDE…
İmamoğlu, seçim meydanlarında sık sık adını andığı Ubeydullah Dede’yi, aynı yıl içinde ikinci kez belediye başkanlığını kazandıktan sonra da unutmadı. İmamoğlu, 16 Ocak 2019’da Sultanbeyli Pazarı’nda tanıştığı ve aralarındaki “oy diyalogu” günlerce konuşulan Mahruze Keleş’e geçtiğimiz günlerde yaptığı ziyaretin bir benzerini, Ubeydullah Dede’nin evine gerçekleştirdi. İmamoğlu’nu bina önünde Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt karşıladı. İBB Başkanı’nın geleceğini haber alan yüzlerce vatandaş, alkışlarla karşıladıkları İmamoğlu ile fotoğraf çektirmek sıraya girdi. Zorlukla da olsa Güngör Ailesi’nin oturduğu daireye çıkan İmamoğlu’nu, evde de onlarca aile ferdi ve komşu karşıladı.

UBEYDULLAH DEDE: SEN, TÜRKİYE’YE MÜJDESİN
İmamoğlu’nu hasta yatağında bekleyen Ubeydullah Dede, “Selamınaleyküm” diyerek elini öpen İBB Başkanı’nı, “Aleykümselam Başkanım. Hoş geldin” sözleriyle karşıladıktan sonra alnından öptü. Sonrasında ikili arasında şu diyaloglar geçti:

Ekrem İmamoğlu: Ben seni hiç unutmadım.

Ubeydullah Güngör: Sen, Türkiye’nin müjdesisin.

-              Sağ ol.

-              Türkiye’ye müjde getirdin.

-              Sağ ol amcacığım.

-              Tüm insanlara müjde getirdin. Teşekkür ederim.

-              Allah razı olsun senden.

-              Sana kurban olurum. Sana çok dua ettim.

-              Biliyorum.

-              Ben öleceğim. Öldümse çocuklarımı işsiz bırakma.

-              Hep onlar için çalışacağım.

-              Vekalet sensin. Vekaleti sana veriyorum. Öldüm mü…

-              Allah korusun. Allah geçinden versin.

-              Onları önce Allah’a, sonra sana teslim ediyorum.

-              Tamam amcacığım.

-              Yeni bir musluk açtın. O musluktan da bereket getiriyorsun.

-              Allah razı olsun senden. Ben, senin güzel cümlelerini hiç unutmadım, unutmayacağım.

-              Teşekkür ederim. Ben de senin yolunu bekliyordum. Biz, bilmiyorduk sen buraya geleceksin. Çocuğum sana hediyesini getirecek. (Kuran-ı Kerim hediye etti.)

-              Olsun, olsun. Önemli değil. Sağ ol. Ben, Kuran’ımı aldım. Allah razı olsun. Amca, senin helalliğini almaya geldim. Hakkını helal et.

-              Ben, biliyordum senin geldiğini.

-              Helalliğini almaya geldim.

-              Yok. Öyle benim hatırımda yoktur. Öyle, ‘Başkan gelmedi, şu, bu!’ Ben biliyordum sen geleceksin.

-              Ben geleceğim. Sadece zaman…

-              Kemal Hoca’ma da söylüyorum. (Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt.)

-              El birliğiyle sıkıntıları aşacağız.

-              Bir kahvemizi için. Ne içtiniz?

-              Kahve de içeriz, sonra yemeğini de yeriz. Kalabalık bir aile. Allah razı olsun senden. Burada herkesin sevgisini yaşıyoruz şu anda. Bu kalabalık seni yorar.

-              Başım üzerinde yerin.

 

“BERFİN BANA GELECEK”
İmamoğlu, dedesini İmamoğlu ile tanıştıran Berfin’i de yanına aldı ve Güngör’e, “Berfin, beni alıp getirdi sana” dedi. Bir süre Berfin ile konuşan İmamoğlu, yardımcılarına, “Berfin bana gelecek annesiyle. Telefonlarını alın” talimatını verdi. Evde bulunan çok sayıdaki aile ferdi ve komşuları ile fotoğraf çektiren İmamoğlu, sokakta kendisini bekleyen vatandaşları da kırmadı. Vatandaşlar, toplu fotoğraf çektirdikleri İmamoğlu’nu, mahalleden alkışlarla uğurladı

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732