İMAMOĞLU’NDAN RUS BAŞKONSOLOSA: “TÜRKÇE İLETİŞİM KURMANIN KEYFİNİ YAŞATTINIZ BİZE…”

Rusya İstanbul Başkonsolosluğu görevine 6 gün önce atanan Andrey Buravov, tebrik ziyaretinde bulunduğu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Türkçe iletişim kurdu. 17 yıldır Türkiye’de görev yapan Buravov’un akıcı bir Türkçe’yle konuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren İmamoğlu, “Çok güzel Türkçeniz var. Diyaloğumuzu Türkçe ile kurmanın keyfini bize yaşattığınız için size teşekkür ediyorum” dedi.

Gündem Yayın: 09 Ağustos 2019 - Cuma - Güncelleme: 09.08.2019 16:41:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bugünkü tebrik konuğu, Rusya İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov oldu. İmamoğlu, 6 gün önce yeni görevine atanan Buravov ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Akıcı bir Türkçe’yle konuşan Buravov, “İstanbul’a resmi görevle gelmiş olduğumdan dolayı memnunum. Buraya zevkle geldim. İstanbul’da göreve başlayalı 6 gün oldu ama Türkiye’ye yabancı değilim. Daha önce Ankara’da Rus temsilciliklerinde 17 yıl resmi görevde bulundum” dedi. “Türkiye’deki görevimi İstanbul’da devam ettirmekten memnunum” diyen Bravov, konuşmasına şöyle devam etti: “İnanıyorum ki sizinle, sizin çalışma arkadaşlarınızla, belediyedeki çalışma arkadaşlarınızla çok iyi ilişkilerimiz olacak.  Ve bu iyi ilişkiler ülkelerimizin faydasına olacak diye ümit ediyorum.  Ve bu fırsattan yararlanarak geçenlerde ülkenizde yapılan yerel seçimlerde elde ettiğiniz zaferden ötürü sizi samimiyetle kutlamak istiyorum. Aynı zamanda sizlerin ve bütün İstanbulluların Kurban Bayramı’nı kutluyorum.”

“DÜNYA İLE KUVVETLİ İLİŞKİLER KURACAĞIZ”
Buravov’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden İmamoğlu ile Rus diplomatın Türkçe konuşmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İmamoğlu, “Türkçe’yi nerede öğrendiniz diye soracaktım ama Türkiye’de 17 yıl çalıştığınız şimdi öğrendim. Çok güzel Türkçeniz var. Diyaloğumuzu Türkçe ile kurmanın keyfini bize yaşattığınız için size teşekkür ediyorum” dedi. İmamoğlu, yeni dönemde İstanbul’un dünya ile kuvvetli ilişki kuran bir kent olacağını vurgulayarak konuşmasını şunları söyledi: “Rusya ile de çok değerli iş birlikleri istiyoruz. Bu konuda en hızlı ve en başarılı olacağımız devletlerin başında Rusya geliyor. Çünkü Rusya ile yüzyıllardır diyaloğu olan bir ülkeyiz. Aynı zamanda son dönemde ticari iş birliğimiz yoğun. Hem Rus komşularımızın Türkiye’ye hem de bizim vatandaşlarımızın Rusya’ya büyük ilgisi var. Bu bakımdan her yönüyle İstanbul’un turizmi, ticareti, kültür sanat etkinlikleri olmak üzere Rusya ile iyi bir iş birliği dönemini sizle başlatmak istiyoruz. Göreve başlayan yeni belediye başkanı olarak ben, göreve yeni başlayan başkonsolos olarak siz, bu değerli dönemi İstanbul ve Rusya’ya yaşatalım.”

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732