İMAMOĞLU: “BU ŞEHRE BÜTÜNCÜL HİZMET ETMEZSEK MİLLET BİZDEN HESAP SORAR”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyelerine yaptığı ziyaretlerin beşincisini Esenler’a gerçekleştirdi. 39 belediye başkanı ile alınan karar uyarınca bir araya geldiklerini hatırlatan İmamoğlu, “Herkes seçilmiş belediye başkanı. 39 ilçemiz için de aynı şey geçerli. Biz de bu şehre bütüncül olarak hizmet etmek zorunda olan Büyükşehir Belediye başkanıyız.

Gündem Yayın: 09 Ekim 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 09.10.2019 17:51:52
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Takip EtGoogle News

Tanım ve yol haritası çok net. Aksi olursa millet bizden hesap sorar” dedi. İmamoğlu ve Göksu, daha sonra Esenler’deki bazı projeleri yerinde inceledi. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde iki başkan arasında yaşanan diyalog, kahkahalara neden oldu. Göksu, “Bizim burada 2 bin 200 metre yürüyüş parkurumuz var. Bisiklet parklarımız var. Açık etkinlik alanımız var. Bizim bir de orijinal ayakkabısız girilen parkımız var. Yürüyüşünüzü ayakkabısız yapıyorsunuz. Çimde çakılda, odun kabuğunda, çamurda..” bilgilerini verince, İmamoğlu araya girip, “Elektriğini atsın diye” dedi. Aynı zamanda İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili olan Göksu’dan “Evet” yanıtını alan İmamoğlu, espriyi patlattı: “Meclisi gelmeden biraz yürü de öyle gel!”

tanım ve yol haritası çok net. Aksi olursa millet bizden hesap sorar” dedi. İmamoğlu ve Göksu, daha sonra Esenler’deki bazı projeleri yerinde inceledi. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde iki başkan arasında yaşanan diyalog, kahkahalara neden oldu. Göksu, “Bizim burada 2 bin 200 metre yürüyüş parkurumuz var. Bisiklet parklarımız var. Açık etkinlik alanımız var. Bizim bir de orijinal ayakkabısız girilen parkımız var. Yürüyüşünüzü ayakkabısız yapıyorsunuz. Çimde çakılda, odun kabuğunda, çamurda..” bilgilerini verince, İmamoğlu araya girip, “Elektriğini atsın diye” dedi. Aynı zamanda İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili olan Göksu’dan “Evet” yanıtını alan İmamoğlu, espriyi patlattı: “Meclisi gelmeden biraz yürü de öyle gel!”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçe belediyeleriyle buluşmayı sürdürüyor. İmamoğlu, bu kapsamda 5’nci ilçe olarak Esenler’i ziyaret etti. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu tarafından bina girişinde karşılanan İmamoğlu, toplantıya, kurmay kadrosuyla katıldı. İmamoğlu, Göksu’nun yapacağı sunumdan önce şunları dedi:

“BAŞKANLARIN GÖZÜNDEN İSTANBUL’U DİNLEYECEĞİZ
Bugün Esenler’deyiz. Belediye başkanımızla Esenler’i konuşacağız. Beşinci ziyaretimizi Esenler’e yapıyoruz. Bütün ilçe belediyelerini gezeceğiz. Başkanların gözünden Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini dinleyeceğiz. Gördükleri eksikleri ya da yapılan; ama yürümeyen işleri dinleyeceğiz, önerileri de tabi. Bunun yanı sıra entegre neler yapabilir, konuşacağız. Bu gündemle bütün belediye başkanlarımızı gezeceğiz. Yine 39 belediye başkanımızla 10 bölge üzerinden bir çalışma modeli başlatacağız. Bunu başlatabilmemiz için de tüm İstanbul özetini ilçelerden almamız gerekiyor. Bu toplantıların buna büyük bir katkısı olacak. Koordineli, bir arada iş üretme becerisini geliştireceğiz, geliştirmeliyiz. Herkes seçilmiş belediye başkanı. 39 ilçemiz için de aynı şey geçerli. Biz de bu şehre bütüncül olarak hizmet etmek zorunda olan Büyükşehir Belediye başkanıyız. Tanım ve yol haritası çok net. Aksi olursa millet bizden hesap sorar. O bakımdan bugün Esenler Belediye Başkanı’mızdan hem brifing alacağız hem saha gezimiz var. Umut ederiz ki hem Esenler hem İstanbul adına güzel hizmetler verdiğimiz bir dönem olsun. Teşekkür ederiz Esenler Belediye Başkanı’mıza.”

GÖKSU, SUNUM YAPTI
Göksu da “Biz de teşekkür ederiz. Hoş geldiniz, sefa getirdiniz” sözleriyle, İmamoğlu ve ekibinin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İmamoğlu, Göksu’ya İstanbul temalı el işi çini tablo hediye ederken, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da İBB Başkanı’na “Senfonik Orkestra Eşliğinde Sultani Şiirler / Ahenng-i Hümayun” isimli kitap hediye etti. Heyet, daha sonra Göksu’nun sunum yapacağı basına kapalı toplantıya geçti. Toplantının ardından İmamoğlu, Göksu ve beraberlerindeki heyet saha gezisine çıktı. Göksu,  Heyet, sırasıyla Esenler Kentsel Dönüşüm Merkezi, 15 Temmuz Millet Bahçesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - TOKİ iş birliğiyle yapılan “Esenler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” inşaat alanında incelemelerde bulundu.

İMAMOĞLU’NUN ESPRİSİ ORTAMI KAHKAHAYA BOĞDU
Millet Bahçesi’nde, İmamoğlu ve Göksu arasında yaşanan “mangal diyalogu”, eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu. İmamoğlu, bahçede mangal yapılması kararının yanlış olduğunu belirtti, Göksu, halk oylaması yaptıklarını ve ‘mangal yapılsın’ talebinin çıktığını iletti. İmamoğlu, ilçe belediye başkanlığı döneminden örnek verererek, “Beylikdüzü’nde baş edemedik, en son iptal ettik. Belki de İstanbul’un en güzel sahili, Beylikdüzü’nün o bakir sahili” dedi. Bundan sonra ikili arasında şu diyalog geçti:
Göksu: İptal ettiniz yani.
Başkan: Tabi tabi. 3 sene önce
Göksu: Duman burada ciddi bir sorun.
İmamoğlu: Tabi burada Allah razı olsun dikenden. Bunlar nimet kardeşim. Bunlara zarar vermenin çevreye, spor yapan insana hiçbir faydası yok. Halbuki evinde pişir, getir burada aç…

Göksu: Bizim burada 2 bin 200 metre yürüyüş parkurumuz var. Bisiklet parklarımız var. Açık etkinlik alanımız var. Bizim bir de orijinal ayakkabısız girilen parkımız var. Yürüyüşünüzü ayakkabısız yapıyorsunuz. Çimde çakılda, odun kabuğunda, çamurda..
İmamoğlu: Elektriğini atsın diye.
Göksu: Evet.
İmamoğlu: Meclisi gelmeden biraz yürü de öyle gel.

“DEPREM, HEPİMİZİN ZİHNİNDE ÖNCELİKLİ KONU”
İmamoğlu’nun yaptığı espri kahkahalarla karşılık buldu. İmamoğlu ve Göksu, gezinin son durağı olan “Esenler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” inşaat alanında, gazetecilerin bölgeyle ilgili sorularını yanıtladı. “İBB ile Esenler Belediyesi arasındaki kentsel dönüşüm protokolünün yerel seçim sonrasında iptal edildiği gündeme gelmişti. Yeniden protokol yapılması gündemde mi? İBB ve esenler belediyesi arasında kentsel dönüşüm için iş birliği olacak mı” sorularına, Göksu, “Geçmişte uygulamadan kalkmıştı zaten” yanıtını verdi. İmamoğlu’nun yanıtı ise, “Seçimden sonra bizim elimizde öyle bir protokol yoktu. Daha önce iptal edilmiş bir protokol var. Bugün detayları konuştuk. Arkadaşlarım bir plan masasına oturacaklar beraber. Burada yetkili olan Esenler Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı. Ama bizim sürece, İstanbul halkı adına hakim olma talebimiz oldu. Başkanla beraber aynı masada sohbet edelim, konuşalım şeklinde bir karar birliği yaptık. Sürecin tamamını, Esenler için kentsel dönüşümden doğacak boşluklarla ilgili 5000’lik bölge planlarıyla ilgili de bir arada çalışma konusunda birlikte karar verdik. Ekiplerimiz ortak bir çalışma masası kuracak” oldu. İmamoğlu, “Kentsel dönüşüm İstanbul için önemli mi” sorusunu da şöyle yanıtladı:
“Çok. Deprem en önemli konu. Kentsel dönüşüm de bu sorunun çözümünün en önemli parçası. Biz artık belediye başkanları her binaya bakarken, ‘Riskli mi, değil mi’ o gözle bakıyoruz. Her birimiz bir imzayı atarken, bu şehri depremle ilgili nasıl çözüme ulaştırırız diye bakıyoruz. Hepimizin zihninde vicdanında öncelikli konu. Depremin de en önemli ana başlıklarından biri kentsel dönüşüm.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732