İlber Ortaylı'dan el öpme açıklaması: Bu çok eski bir İstanbul adetidir, yobazlık değildir

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Cerrahi Tarikatı lideri Ömer Tuğrul İnançer'in elini öpmesiyle ilgili açıklamada bulunarak,"O benim elimi öpüyor ben de onun elini öpüyorum. Bu çok eski bir İstanbul adetidir, yobazlık değildir" dedi.

Gündem Yayın: 25 Temmuz 2019 - Perşembe - Güncelleme: 25.07.2019 18:34:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İmza gününde karşısında Cerrahi Tarikatı lideri Ömer Tuğrul İnançer'i görünce elini öpen Prof. Dr. İlber Ortaylı, eleştirilere yanıt verdi. O benim elimi öpüyor ben de onun elini öpüyorum diyen Ortaylı,"Bu çok eski bir İstanbul adetidir, yobazlık değildir" diye konuştu.

Sosyal medyada ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın bir videosu paylaşıldı. Videoda, İlber Ortaylı imza gününde kitaplarını okuyucuları için imzalarken, bir anda merkezi İstanbul Karagümrük'te olan Cerrahi Tarikatı'nın lideri Ömer Tuğrul İnançer'i karşısında görüyor. Ortaylı ayağa kalkarak İnançer'in elini öpüyor. İnançer de aynı şekilde Ortaylı'nın elini öpüyor.

Bu görüntüler, eleştiri konusu olunca da Ortaylı'dan eleştirilere yanıt geldi. Bu el öpme görüntülerinin yobazlık olarak nitelendirilmesini eleştiren Ortaylı," Ben onun elini öpmüyorum. O benim elimi öpüyor ben de onun elini öpüyorum. Bu çok eski bir İstanbul adetidir, yobazlık değildir. Bunun İnançer'in şeyh olmasıyla ilgili alakası yok. Benim çok eski bir arkadaşımdır. Bu arkadaşlığa binaen yapılır. Biz okul arkadaşımız olan ablalara da böyle yaparız" ifadelerini kullandı.

"HAMİLE KADIN SOKAĞA ÇIKMASIN" DEMİŞTİ

Ahmet Özhan, Mazhar Alanson, Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir gibi isimlerin de bağlı olduğu iddia edilen Cerrahi Tarikatı'nın şeyhi Ömer Tuğrul İnançer en son "Hamile kadının sokakta gezmesi uygun değil" sözleriyle büyük tepki çekmişti. İnançer, "Çalışan kadın ben kocama muhtaç değilim deyip yuvasını dağıtıyor. Kocasına muhtaç değil ama elin adamının patronunun hizmetinde olmayı haysiyetine uygun buluyor" sözleriyle de biliniyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732