İkinci El Cep Telefonu ve Tablet Satışına Yeni Düzenleme

Ticaret Bakanlığı, ikinci el cep telefonu başta olmak üzere tablet satışına da düzenleme getirildi. Cihazlar bakanlığın yetki verdiği merkezlerde yenilenip, en az 12 ay garantili olarak satışa çıkacak.

Ekonomi Yayın: 17 Ağustos 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 17.08.2020 14:51:02
Editör -
Okuma Süresi: 51 sn.
Takip EtGoogle News

Ticaret Bakanlığı ikinci el cep telefonu ve tablet satışı için yeni düzenleme gerçekleştiğini duyurdu. İkinci el cep telefonu ve tabletler sertifikalı ve garantili olarak tekrardan satılacak.

Kullanılmış cep telefonu ve tabletler bakanlığın yetki verdiği merkezlerde yenilenecek. En az 12 ay garanti süresiyle tekrardan satılacak.

TÜKETİCİLER GÜVENLİ HAREKET EDEBİLECEK

Düzenleme hakkında değerlendirme yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Tüketiciler 2. el teknolojik ürünlerini satarken veya alırken güvenli hareket edebilecek, garantiden kaynaklanan haklarını kullanabilecek.

İTHALATIN AZALTILMASINI AMAÇLIYORUZ

Pekcan, Son aşamaya gelen yeni düzenlemeyle birlikte 2. el cep telefonu ve tabletler, belirli standartta yenilenip, garantili şekilde satışa sunulabilecek.

Kullanım ömrü dolmamış cihazların ekonomiye kazandırılıp ithalatın azaltılmasını, tüketicilerin uygun bedelle alım yapmasını hedefliyoruz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732