İBB, YENİKAPI’DAKİ MESCİTLERİ AÇIK VE TEMİZ TUTUYOR

İBB, Yenikapı Etkinlik Alanı’ndaki 2 mescidi de açık tutuyor. Temizlik ve bakım hizmetlerinin yapıldığı ibadethanelerde yoğun günlerde namaz kıldırması için imam da görevlendiriliyor.

Gündem Yayın: 05 Şubat 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 05.02.2020 22:21:55
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bazı medya organlarında yer alan haberlerin aksine Yenikapı Etkinlik Alanı’ndaki 2 mescidi de çok talep olmamasına rağmen sürekli açık tutuyor.

Tanıtım günleri vb. etkinliklerde İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı’nda görevli imamlar tarafından namazlar cemaatle kıldırılıyor.

Mescitlerde temizlik çalışmaları da İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından düzenli olarak yapılıyor.

İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı, mescitlerin kapalı tutulduğu yönündeki haberler üzerine inceleme başlattı ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını tespit etti.

Yetkililer, mescitlerde zaman zaman namaz saatleri dışında temizlik yapıldığı, hijyen koşulları gereği bu sırada mescitlerin kısa süreli olarak kapatılarak temizlendiği bilgisini paylaştı.

Öte yandan, İBB; kendi uhdesindeki Yenikapı’daki bu mescitlerin Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmesi için de girişim başlattı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732