İBB Sözcüsü Ongun: Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının yapımına başlıyoruz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, kredi sorununu çözdüklerini açıklayarak "Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattının yapımına başlıyoruz. Bu hattımız 1 milyon yolcuya hizmet verecek" dedi.

Gündem Yayın: 14 Aralık 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 14.12.2019 21:01:03
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat OngunTwitter hesabından kredi sorununu çözdüklerini duyurdu.

Ongun, "Kaynarca-Tuzla- Pendik metro hattının yapımına başlıyoruz. Bu hattımız 1 milyon yolcuya hizmet verecek." paylaşımı yaptı.

KREDİ BULUNDU

İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin, "Belki de en son finans kaynağını yarattığımız projelerimizden bir tanesi. Çok yakın bir zamanda Fransız Kalkınma Ajansı ile bir kredi imzaladık. Bu hattımızın da hemen hemen hiç çalışma yapılmadan sözleşmesi imzalanmış, saha teslimleri yapılmış ve o şekilde yüzde 1 fiziksel ilerlemeyle bekleyen hatlarımızdan bir tanesiydi" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜN HATTI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİYORUZ"

Kredi anlaşmasının yeni imzalandığını belirten Alpkökin, "Teknik olarak, iş programı olarak, işte kontrollük olarak bütün hattı tekrardan gözden geçiriyoruz" dedi.

İMAMOĞLU DA DUYURMUŞTU

İBB Başkanı İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programında metro çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, "Sizin programa özel bir müjde vermek istiyorum. Ümraniye-Ataşehir-Göztepe hattını 175 milyonluk kredi sözleşmesiyle başlattık. Çekmeköy-Sancaktepe- Sultanbeyli hattını 110 milyon avroluk kredi sözleşmesiyle başlattık. 86 milyon avroluk bir kredi sözleşmesiyle Kaynarca-Tuzla-Pendik metro hattına start veriyoruz." demişti.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732