İBB SOKAKTA KALAN HEMŞEHRİLERE EVSAHİPLİĞİ YAPIYOR

Kışın kendini iyice htirdiği şu günlerde, sokakta yaşayan hemşehrilere İBB, ev sahipliği yapıyor. Esenyurt ve Kayışdağı'ndaki merkezlerde 3 öğün yemek ikram edilen hemşehrilerin sağlık ihtiyaçları da karşılanıyor. Talep etmeleri halinde de yol giderleri karşılanarak memleketlerine yolcu ediliyorlar.

Gündem Yayın: 31 Aralık 2019 - Salı - Güncelleme: 31.12.2019 01:05:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, (İBB) olumsuz hava şartlarının kendini iyice htirdiği Cumartesi gününden bugüne, 291’i erkek, 9’u kadın olmak üzere 300 evsiz hemşehrilere ev sahipliği yapıyor.

Beyaz Masa’nın 153 hattına ve 112 Hızır Acil’e gelen ihbarlarla yerleri tespit edilen evsiz hemşehriler, İBB Zabıta ekiplerinin eşliğinde; erkekler Esenyurt, kadınlar ise Kayışdağı'ndaki merkezlerde konuk ediliyor. Kış boyunca devam edecek olan uygulama kapsamında; psikolojik, ekonomik veya sosyal durumundan dolayı belirli bir ikamet yeri olmayan hemşehriler, barınma ve sağlık ihtiyaçları karşılanıyor.

-İBB BİRİMLERİ SEFERBER OLMUŞ DURUMDA-
Evsiz hemşehrilerin tepeden tırnağa tüm ihtiyaçları İBB’nin değişik birimleri tarafından karşılanıyor. Misafir edilen hemşehrilere hizmet eden personel ve kıyafet ihtiyacı Darülaceze Müdürlüğü tarafından giderilirken, Zabıta ekipleri de evsizlerin tesislere taşınmasını sağlıyor. Günde 3 öğün servis edilen sıcak yemeği de Lojistik Destek Merkezi hazırlıyor. Tesislerin güvenliğinden İSTGÜVEN A.Ş sorumlu.

  

Esenyurt ve Kayışdağı'ndaki tesislerin kapısında Acil Yardım ve Can Kurtarma Müdürlüğü’ne bağlı ambulanslar, ayakta tedavi edilemeyecek hasta misafirleri hastaneye götürmek için beklerken, Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü ekipleri de misafirlerin hastaneye sevkini gerçekleştiriyor. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ise reçete ve hastane masraflarının karşılanmasına yardımcı oluyor.

-KIYAFET İHTİYAÇLARI DA KARŞILANIYOR-
Evsiz hemşehriler için 24 saat “açık kapı” sistemi uygulanıyor. Misafir edilenler, istediği saatte tesise girip çıkabiliyor. Tesislerdeki misafirlerin kıyafet ihtiyaçları da yine İBB tarafından karşılanıyor. Eldiven, bere, çorap, pantolon, ayakkabı, mont, kazak ve iç çamaşırdan oluşan kıyafet yardımı, misafirliğin ilk gününde veriliyor. Duş ve berberlik ihtiyaçları için ise tesislerde uygun ortam hazırlanmış durumda.

-MEMLEKETİNE DÖNMEK İSTEYENLERE YARDIM-
İBB, sokakta yaşayan vatandaşların memleketlerine dönmeleri konusunda da yardımcı oluyor. Talep edildiği takdirde, evsiz vatandaşların memleketine dönebilmesi için gerekli alt yapı hazırlanıyor ve yolculuk ücreti İBB tarafından karşılanıyor. 60 yaş üstü evsiz vatandaşlar için ise sosyal inceleme yapılıyor ve uygun bir huzurevine yerleştiriliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732