İBB MECLİSİ’NDEN İDLİB’DEKİ HAİN SALRDIRIYA ORTAK KINAMA

İBB Meclisi, Mart ayının ilk toplantısında İdlib’de Türk askerine yönelik gerçekleştirilen hain saldırıyı kınadı. Kınama metninde, bölgede yaşanan insani dramlara uluslararası hukukun desteği ile siyasi çözüm bulunması gerektiği de vurgulandı.

Gündem Yayın: 09 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 09.03.2020 20:19:40
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nin Mart ayı toplantılarının ilk birleşimi, Saraçhane binasındaki meclis salonunda gerçekleştirildi. Meclisin Türk bayraklarıyla süslendiği toplantının açılışında, İdlib şehitleri için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu.

 


Toplantıda, İdlib’de Türk Silahlı Kuvvetleri konvoyuna 27 Şubat 2020’de yapılan hain saldırıda 33 askerin şehit edildiği 32’sinin de yaralandığı belirtilerek, şöyle denildi:
 

“Acımız büyüktür, milletimizin başı sağ olsun. Bu alçak ve menfur saldırıyı İBB Meclisi’nde bulunan parti grupları olarak şiddet ve nefretle kınıyoruz. Askerlerimize yapılan saldırılara mukabele hakkımız mahfuz kalmak şartıyla, bölgede yaşanan insani dramlara mani olmak için uluslararası hukukun desteği ile siyasi yöntemlerle olması gerektiğini ifade ediyoruz. Kahraman Türk Ordusu, TBMM tarafından kendisine verilen görevleri her zaman olduğu gibi bundan sonra da üstün bir başarıyla gerçekleştireceğine olan inancımız tamdır. İBB Meclisi olarak, bize emanet edilen demokratik temsil sorumluluğunu parti politikalarına ilişkin farklılıklar saklı kalmak kaydıyla, yüksek idealler istikametinde, ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi Aziz Milletimize ve dünya kamuoyuna bir kez daha bildiririz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732