İBB MECLİSİ’NDEN AYASOFYA İLE İLGİLİ ÖNEMLİ KARAR

Danıştay’ın Ayasofya’yı müze statüsünden kaldırarak ibadete açılması kararının ardından, İBB Meclisi de Ayasofya’nın müze fonksiyonunu değiştirerek, planlara “Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi” olarak işledi. Karar, İBB Meclisi’nden ‘oybirliği’ ile geçti.

Gündem Yayın: 18 Temmuz 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 18.07.2020 00:55:08
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, pandemi koşulları sebebiyle her zamanki toplandığı Saraçhane’deki yerinden farklı olarak Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde toplandı. Temmuz ayı dördüncü oturumunu gerçekleştiren İBB Meclisi, gündeme dair önemli maddeleri görüştü.


Geçen 13 Temmuz Pazartesi günü Ayasofya’nın imar planlarının “Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi” olarak değiştirilmesini AK Parti ve MHP Grubu teklif etmişti. İlgili komisyona havale edilen teklif, bugün de İBB Meclis gündemine geldi.Teklif ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporda 1/5 bin ölçekli Fatih (Tarihi Yarımada) 1. Derece Arkeolojik, Kentsel Arkeolojik, Kentsel Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı”ndaki “Ayasofya Cami-Müze” fonksiyonunun iptal edilerek “İbadet alanı (Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi)” fonksiyonu verilmesi uygun bulundu.1/1000 ölçekli plandaki “Ayasofya Camii-Müze” fonksiyonu da iptal edilerek yerine “Cami (Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi” fonksiyonu getirildi.

İlgili rapor daha sonra mecliste oya sunuldu. Alına karar, mecliste grubu olan partilerin verdiği kararla oybirliği ile kabul edildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732