İBB, ELAZIĞ’DA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

İBB, Elazığ ve Malatya’yı etkileyen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gönderdiği arama kurtarma ve yardım ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 158 personel ve 23 araçtan oluşan ekipler, enkaz altından 19 vatandaşı kurtardı.

Gündem Yayın: 26 Ocak 2020 - Pazar - Güncelleme: 26.01.2020 21:12:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Elazığ ve çevresinde arama kurtarma çalışmalarına katılan İBB ekipleri 3.günde Elazığ’ın Sürsülü mahallesindeki enkazda diğer ekiplerle birlikte çalışarak enkazdan 8 vatandaşı yaralı kurtardı.


Mustafapaşa Mahallesi’ndek çalışmalarda ise 9 kişi yaralı olarak enkaz altından çıkartıldı. Sivrice ilçesinin Çevrimtaş köyünde İBB İtfaiye Sualtı Arama Kurtarma Ekibi (İSAK) 2 yaralı vatandaşa ulaştı. Çalışmalarda 7 vatandaşın da cansız bedenine ulaşıldı. İBB ekipleri, Cuma gecesinden itibaren bölgede toplam 19 kişi ve çok sayıda hayvan kurtardı.


Yardım için giden Destek Hizmetleri Lojistik ekibi, Elazığ’da konuşlanarak mobil tırda 3 bin kişiye 3 öğün yemek vermeye başladı. 1 soğuk gıda kamyonu, 2 açık kasa kamyonu, jeneratör vb. ekipmanların da yer aldığı ekipte, gıda mühendisi, teknik ve hizmet personelleri de bölgede çalışmaya başladı.


İBB iştiraklerinden Hamidiye AŞ’nin su tankeri de bölgede temiz su temini ve dağıtımı hizmetine başladı. Ekipler ayrıca evleri yıkılan veya zarar gören vatandaşlar için bölgede 100’ün üzerinde AFAD çadırı kurdu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732