İBB’DEN KASITLI YOĞUNLUĞA SUÇ DUYURUSU

İBB, Pazar sabahı COVID-19 önlemlerine rağmen, 2 otobüste yoğunluk yaşandığını belirterek, İBB ve Başkan Ekrem İmamoğlu aleyhinde paylaşım yapanlarla ilgili suç duyurusunda bulundu. İBB’nin hatlardaki tespitleri ve sosyal medya paylaşımları delil olarak gösterildi.

Gündem Yayın: 30 Mart 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 30.03.2020 20:21:15
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Kağıthane ve Boğazköy’de, 29 Mart Pazar sabahı 06:00 sularında bazı vatandaşlar, iki ayrı otobüse şoförlerin ikazına rağmen, toplu olarak binmişti. Ardından sosyal medyada İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İBB Başkan Ekrem İmamoğlu aleyhinde paylaşımlar yapılmıştı.


İBB; Koronavirüs önlemleri kapsamında toplu ulaşımda yolcu sayısının yüzde 90 azaldığı bir dönemde ve tatil günü olan Pazar sabahı 06:00 civarında otobüslere kasıtlı olarak toplu binildiğini tespit etmişti. Yapılan paylaşımlardaki amacın ‘araç içinde yoğunluk olduğunu göstererek, İBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhinde kamuoyu oluşturmak’ olduğu görülmüştü.


Bu gerçeklerden yola çıkan İBB Hukuk Müşavirliği; sosyal medyada bu konuda paylaşımlarda bulunan Mücahit BİRİNCİ (Twitter Hesap Adı: @birincimucahit), Önder (Twitter Hesap Adı: @Onderim2) ile suça iştirak eden diğer kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na teslim edilen dilekçede; Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik, Hakaret ve İftira suçlarının işlendiğini belirten İBB Hukuk Müşavirliği; vatandaşların “EVDE KAL” çağrısına çok ciddi oranda uyduğunu, toplu ulaşımdaki doluluk oranının yüzde 90 düştüğünü belirtti.


Olayla ilgili açıklama yapan her iki otobüsün şoförü Ahmet Tiryaki ve Ertuğrul Arslan da yoğunluğun kasıtlı yapıldığını açıkça beyan ederek, Pazar günü 06:00’da bu kadar yolcunun görülmemiş bir durum olduğunu doğruladı.


İBB Hukuk Müşavirliği’nin dilekçesinde yer alan tespitler şöyle:

 

BİR HAFTA ÖNCE 1 YOLCUNUN BİNDİĞİ OTOBÜSE TEDBİRLERE RAĞMEN 71 KİŞİ BİNDİ


“Doluluğun olduğu iddia edilen toplu taşıma hatlarından biri olan 30 duraklı 62 no’lu Kağıthane-Kabataş Hattına; 15 Mart Pazar günü toplamda 41 yolc; 22 Mart Pazar günü toplamda 1 yolcu; 29 Mart Pazar günü toplamda 71 yolcu binmiştir. 29 Mart Pazar sabahı saat 06:00’da Fazilet Durağından şoförün uyarısına rağmen araca bir anda 47 yolcu binmiştir.


Yine iddia edilen diğer hat olan 72 duraklı 146 no’lu Boğazköy-Bakırköy hattında ise; 15 Mart Pazar günü toplam 51 yolcu; 22 Mart Pazar günü toplam 31 yolcu; 29 Mart Pazar günü toplam 65 yolcu binmiştir. 29 Mart Pazar sabahı saat 06:15’de sadece iki duraktan 41 kişi otobüs şoförünün arkadan boş araç geleceği ve sosyal mesafe kuralına uyulma zorunluluğu uyarılarına rağmen zorla otobüse binmiştir.


Otobüs şoförlerinin tüm uyarılarına rağmen otobüs içerisinde gözüken kişiler organize bir şekilde ve zorla otobüse binmişler ve akabinde açıkça fotoğraf ve video kaydı çekerek bunları sosyal medyada paylaşmışlardır.


Toplu olarak gerçekleştirilen suç eyleminde, toplu taşıma oranının %90 oranında düştüğü böyle bir dönemde ve Pazar sabahı saat 06:00’da bu denli çok kişinin aynı anda otobüse binmesi mevcut durumla örtüşmeyen bir durumdur. Bu nedenle de açıkça suç oluşturmaktadır. Nitekim twitter paylaşımlarının altına yazılan cevaplarda da halkın bir kesiminin diğer kesime kin ve düşmanlık beslediği, yapılan paylaşımın buna imkan verdiği açıktır.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732