HDP'de "Komünist Başkan" Çatlağı

Terör örgütü PKK tarafından tehdit edilen ve Türkiye Komünist Partisi adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, bu kez HDP'liler arasında tartışma yarattı.

Siyaset Yayın: 29 Mart 2019 - Cuma - Güncelleme: 29.03.2019 09:07:33
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HDP'de "Komünist Başkan" olarak tanınan Ovacık Belediye Başkanı ve Türkiye Komünist Partisi'nin Tunceli Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Maçoğlu çatlağı ortaya çıktı.

Yerel seçimde HDP, CHP ve Türkiye Komünist Partisi adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yarıştığı Tunceli sonucu en çok merak edilen illerden biri olacak.

31 Mart seçimlerinde Dersim Demokratik Halk Dayanışması adına TKP listesinden Tunceli Belediye Başkan adayı olan Maçoğlu, geçen günlerde, terör örgütü PKK tarafından tehdit edilmişti. PKK terör örgütünün Kandil'deki liderlerinden Ali Haydar Kaytan, "Maçoğlu'nun şu anda göstermesi gereken en doğru tutum adaylıktan çekilip HDP adaylarını desteklemesidir" diye yazmıştı.

HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak, Almanya'da katıldığı Dersim Demokratik Halk Dayanışması ile dayanışma gecesinin duyurusunu yaptı. Canbaz, paylaşımını, Maçoğlu'nun sloganıyla bitirerek, "Söz Yetki Karar Dersim Halkına!" diye yazdı.

Eski HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise, Dilşat Canbaz'ın paylaşımını alıntılayarak, Canbaz'a tepki gösterdi.

Yiğitalp, "Bu mücadele canıyla, bedeli ile bu noktaya geldi. Kaybetme pahasına ilkesinden ve siyasi ahlakından vazgeçmedi. Kuşkusuz siyaset yapma hakkınız var. Söz yetki demişken halkın kime oy verdiğini hatırlatmak isterim..." diyerek Canbaz'ın paylaşımını eleştirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732