Hayvanlara uyuşturucu verip tecavüz eden ve dövüştüren çete çökertildi!

Hayvanlara uyuşturucu madde veren, tecavüz eden ve dövüştüren organize suç örgütü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün "mobil tim"le düzenlediği operasyonlarla çökertildi.

Asayiş Yayın: 11 Temmuz 2019 - Perşembe - Güncelleme: 11.07.2019 17:38:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Hayvanlara uyuşturucu madde veren, tecavüz eden ve dövüştüren organize suç örgütlerine karşı birleşen hayvanseverler, "full istihbarat" sağlayarak mücadele başlattı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü "mobil tim"le operasyonlar düzenleyerek bu suç örgütlerini çökertti.

TBMM'ye TBMM Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu'ndakonuyla ilgili bilgi veren Ak Teşvikiye Hayvansevenler Platformu kurucusu Nebile Muhsin, "Uyuşturucu mafyaları, ellerindeki pitbull köpekleri dövüştürüyor. Uyuşturucu verilen bu hayvanlar, ortaya atılan kediyi parçalarken tecavüze uğruyorlar" dedi.

Milliyet'te yer alan habere göre; Muhsin şunları söyledi:

SUÇ ÖRGÜTLERİNİN ELİNDE

"Hayvan bakımı ve sevgisi derken, bunun bir güvenlik sorunu olduğunu gördük. Kuştepe'de çok büyük uyuşturucu mafyaları ve onların elinde pitbulllarımız var. Hayvanları dövüştürüyorlar. Ciddi cinsel tacizlere uğruyor bu hayvanlar. Hem sahipleri uyuşturucu madde alıyor hem hayvanlara uyuşturucu veriliyor ve ortaya bir kedi atılıyor, iki taraftan parçalanırken hayvanlara tecavüz ediliyor.

FULL İSTİHBARAT

Şişli Emniyet Müdürümüzün yardımıyla bütün hayvanseverlerimize full istihbarat sağladık. Nerede pitbull var, kim bu kişiler tespit ettik. Polisler, 80 kişilik ekiple baskın yaptı, bu kişilerin hepsi ele geçirildi.

MOBİL EKİP

Parklarımızda çocuklarımıza uyuşturucu veriliyor, hayvanlarımıza tecavüz ediliyordu. Nişantaşı'nın göbeğinde yapılıyordu bu. Emniyet müdürlüğü, bunlar için mobil polisler organize etti. Eğer bir şikâyetimiz varsa, maksimum on dakikada emniyet orada olup çözüm üretir hâle geldi.

RANTÇI ÇETELER

Biz bunların mücadelesini verirken, bize karşı mücadele veren yine hayvansever gruplarla karşılaşıyoruz. Menfaat beklemeyen insanlar, rant sağlayan çetelerle karşılaşmaya başladı. Çeteler yaralanan hayvanların fotoğraflarını çekip, sosyal medyada yayımlıyor ve bir IBAN numarası veriliyor. İyi niyetli insanlar oraya para gönderiyor ama çeteler o paraya karşılık hizmeti vermiyorlar. İki senedir kanun tasarısı için de büyük mücadele ediyoruz."

"HAYVANLAR HAKLARINI FİLMLE ANLATILSIN" ÖNERİSİ

TBMM Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu'nda hayvansever Nesrin Uzun, sadece hayvanların oynayacağı ve hayvanların kendi haklarını anlatmasını sağlayacak bir film çekilmesini önerdi.

 
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732