HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ BARINAKTA KUTLANDI

Dünya Hayvanları Koruma Günü Kadıköy Belediyesi’nin Ataşehir’de bulunan Geçici Hayvan Bakımevi’nde düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Etkinlikte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, “İnsanlar kendini savunup hak arayabilirler ama sokaktaki dostlarımız haklarını arayamazlar. Ben belediye başkanı olarak onların da hakkını korurum” diye konuştu.

Yayın: 07 Ekim 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 07.10.2019 18:17:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’nde düzenlediği etkinliğe hayvanseverler can dostları ile birlikte katıldı. Bakımevinde 19 yıldır gönüllü hizmet veren Kadıköy Hayvan Dostları Platformu, Kadıköy Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, İstanbul Veteriner Hekimler Odası ve Anadolu Pet - Hill’s firmasının da yer aldığı etkinlikte birbirinden renkli etkinlikler düzenledi.

 

“HAYVAN BARINAĞINI KAPATMAYACAĞIM”

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve köpek

Etkinlikte konuşma yapan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Kadıköy’de hayvan haklarına yönelik bilinçlendirmeyi arttırmak, satın alma sahiplen kampanyasına ilgiyi çoğaltmak, daha fazla sokak hayvanına hizmet verebilmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyleyerek, Merdivenköy’de inşası devam eden Sahipsiz Hayvanlar Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nin Kasım ayı sonunda bitirileceğini müjdeledi. Odabaşı “Biz ne kadar özgürsek, ne kadar hakkımız, hukukumuz varsa sokaktaki her canlının da o kadar hakkı, hukuku, özgürlüğü var. İnsanlar kendini savunup hak arayabilirler. Ama sokaktaki dostlarımız hakkını arayamazlar. Ben belediye başkanı olarak onların da hakkını korurum” diye konuştu. Hayvan barınağının kapatılacağına yönelik iddialara Odabaşı, “Hayvan barınağını kapatmak gibi bir düşüncem olmadı, olmayacak” diyerek yanıt verdi.   

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, çocuk ve açık hava

 

ÇOCUKLAR HAYVANLARLA İÇ İÇE BİR GÜN GEÇİRDİ

Hayvan barınağının en neşeli misafirleri çocuklar oldu. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezinde eğitim gören çocuklar, hayvanlar gününe yönelik mini bir gösteri sundu. Sanatçı Ümit Sayın da barınakta düzenlenen etkinlikte sahne alarak, bir şarkısını izleyenlerle paylaştı. Köpek kulübelerini ve duvarları boyayan çocuklar, hayvanlarla iç içe bir gün geçirdi. Kermes stantlarının kurulduğu ve gelirlerinin hayvanlar için harcanacağı etkinlikte Kadıköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım Merkezinde gönüllü köpek eğitmeni olarak çalışan Gökçen Yücekaya köpek davranışları hakkında çocuklara ve yetişkinlere yönelik atölye çalışmaları düzenledi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar, ağaç, gökyüzü, kalabalık, ayakkabılar ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, sakal, köpek ve açık hava
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732