GÜZEL BİR YAZARDAN GÜZEL BİR KİTAP

Erzurum ve Erzurum kültürü ile yaptığı çalışmalarla şehrin hafızasına katkılar sağlayan Er-Vak Başkanı Erdal Güzel’in “İNSAN VE VİCDAN ” isimli dördüncü kitabı okuyucuyla buluşuyor.

Sanat Yayın: 18 Nisan 2019 - Perşembe - Güncelleme: 18.04.2019 15:54:50
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

“Güzel Erzurum” , “Erzurum’dan Güzel Hatıralar” ve “Sözün Güzeli Erzurum” isimli üç kitabı bulunan Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel’in 4. Kitabı çok yakında kitapçılarda ki raflarda yerini alacak.
Zafer Medya tarafından yayınlanacak olan “İnsan ve Vicdan ” isimli kitap yakın tarihe ışık tutacak. Son 15 yıl içerisinde ülke gündeminde olan konu ve olayları kendi bakış açısı ile kaleme alan Er-Vak Başkanı Erdal Güzel, Yeni kitabı hakkında şu bilgileri verdi:
“ 1960 İhtilali’nin esintilerini çocuk yaşta hmiş, lise çağlarında 1971 Muhtırasını görmüş, 1980 öncesinin idealist üniversite gençleri arasında bulunmuş, sağ-sol çatışmalarının içerisinden geçmiş, 12 Eylül 1980 darbesini, 28 Şubat dayatmasını, 15 Temmuz hain darbe girişimini, ABD’nin Yeşil Kuşak Projesini, komünizmin pembe hayallerini, İran Devriminin heyecanını, Siyasal İslâm’ın reçetesini, Ilımlı İslâm tezgâhını, siyasal çekişmeleri, ekonomik krizleri, terörü, gelir dağılımdaki adaletsizliği, mezhep kışkırtıcılığını, Turan mefkûresini, etnik ayrıştırma projelerini, özgür düşünce üzerindeki ambargoları, faili meçhul cinayetleri, yolsuzlukları, kumpasları ve bunların ülke üzerinde meydana getirdiği sarsıntıları gören biri olarak yaşadığım bu süreçleri duyurmak ve gelecek nesillere aktarmak sorumluluğunu her zaman hmişimdir.
Yaşadığım ve edindiğim tecrübeler ışığında rahmetli Cemil Meriç’in, “İzmler, beyinlerimize giydirilmiş deli gömlekleridir,“ sözüne hak verdim. Olaylara tarafsız bakılması ve objektif değerlendirmesi gereğine tüm kalbimle inandım. Temel değer olarak insanın ele alınmasını, hür ve bağımsız düşünmenin önemini fazlasıyla htim. Hz. Ali’nin, “Kişi tanımadığının ve bilmediğinin cahili ve düşmanıdır,” sözünün haklılığına şahit oldum. Cumhuriyetin kazanımlarıyla gururlandım. Vicdan, merhamet, akıl, bilgi, adalet, hoşgörü gibi kavramlardan toplumun süratle uzaklaştığını, sevginin gücünün unutulduğunu gördüm. Toplumu ayakta tutan değerlerin ahlaksızca istismar edildiğini utanarak seyrettim. Ülkelerindeki terör ve gelecek kaygısıyla umuda yolculuğa çıkan on binlerce mültecinin göç yollarında yaşadıkları trajedileri izledim.
İşte bu düşünceler doğrultusunda son on beş yıl içerisinde ülke gündeminde olan birtakım konuları ve hayatın içindeki bazı olayları kendi bakış açım ve düşüncelerim doğrultusunda kaleme aldım.
Neticede, yılların birikimi olan makalelerimi bir araya getirdim ve” İnsan ve Vicdan “isimli kitabım ortaya çıktı. Yazdıklarım, gündem ve konjonktürle ilgili konulardan ibaretti.
Bu münasebetle geçmişte yaşanmış bir olay karşısındaki görüşlerimin o günün şartları içerisinde değerlendirilmesini okuyucularımın dikkatine sunmak isterim. Bundan dolayıdır ki her makalenin altına o günün tarihini yazmış, okuyucuların konulara kolay ulaşabilmesi için başlıkları alfabetik sıraya göre dizmiş bulunmaktayım.
Bu yazdıklarım elbette ki benim bakış açım ve değerlendirmelerimden ibarettir. Çeşitlilik ve farklılıkların demokrasinin gereği olduğunu ve bir arada yaşamak kültürünün temelini oluşturduğunu bu vesileyle tekrar hatırlatmak isterim.
Hayattan kesitler sunduğum, sosyal ve siyasal konular karşısında fikirlerimi belirttiğim, günün önemli konularına atıfta bulunduğum bu eserin, kar altındaki kardelenler gibi her türlü olumsuz şarta rağmen zarafetini, canlılığını koruyan bir isyan ruhunu hatırlatmasını ümit ediyorum. Eksiklerimin ve yanlışlarımın kul olmanın acizliğine yorumlanmasını okuyucularımın takdirine bırakırken, din, dil, ırk, mezhep, renk ve cinsiyet ayrımının olmadığı; kardeşliğin, sevginin, muhabbetin hâkim olduğu bir dünya özlemiyle tüm insanlara mutlu yarınlar dilerim.” 

Saadettin Cacı/Pusula
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732