Gölbaşı’nda Atılan Büyük Adım

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in talimatıyla hayata geçirilen Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi, sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde düzenlenen açılış töreni ile kapılarını açtı. UYUM öğrencilerinin folklor gösterisi ile başlayan tören renkli anlara sahne oldu.

Yayın: 23 Ağustos 2020 - Pazar - Güncelleme: 23.08.2020 14:25:41
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Takip EtGoogle News

10 bin metrekarelik bir alanda engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp sosyalleşmelerini sağlayacak Umutlu Yaşam Uygulama Merkezi (UYUM) hakkında detayları gerçekleşen açılış töreninde paylaşan Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Engelli kardeşlerimiz için atmış olduğumuz güzel bir işin temelini bugün sağlamlaştırmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Gölbaşı’nda Atılan Büyük Adım

Gölbaşı’nda hayata geçirmiş olduğumuz Umutlu Yaşam Uygulama Merkezimiz hayırlı uğurlu olsun. Engelsiz yaşam merkezimizin bahçesinde süs havuzu içerisinde çeşitli balıklar olan bir alanda vatandaşlarımıza doğal ortam sunacağız.

Gölbaşı’nda Atılan Büyük Adım

10 bin metrekarelik bir alanda engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarını karşılayıp sosyalleşmelerini sağlayacak alanımız ile ailelerinin de gönüllerini ferahlatacağız.

Gölbaşı’nda Atılan Büyük Adım

Engelli bireylerimize rahatlıkla kullanabileceği park ve spor aletleri ekili bahçelerimizde bolca vakit geçirebilecekleri hayvanlar, toprakla buluşabilecekleri ekili alanlar, güvenlik girişi, misafir otoparkı ve engelli servis aracı ile haftanın her günü hizmet sunacağız” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı’nda Atılan Büyük Adım

Her branştan kurs imkânı

Gölbaşı’nda Atılan Büyük Adım

“Alanımızın içerisinde 160 m2 lık bir binada 5 atölye 1 bekleme salonu ve idari bürodan oluşan ve her alanı kamera sistemiyle izlenilebilen birimimiz bilgisayar ve bilişim atölyesi, halk oyunları ve ritim, sinevizyon atölyesi, seramik atölyesi, yiyecek ve içecek atölyesi, el sanatları atölyesi olarak hizmet verecek” açıklamasında bulunan Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendilerinin yeteneklerini keşfetmeleri için her alanda kursumuz faaliyet gösterecek.

Gölbaşı’nda Atılan Büyük Adım

Vatandaşlarımıza siz yaparsınız ve yapmalısınız hem de daha iyisini yapabilecek güce sahipsiniz dediğimiz bir ders ortamı sunacağız.

Gölbaşı’nda Atılan Büyük Adım

Bu sayede Gölbaşı’nda yaşayan engelli vatandaşlarımız hem kendi başlarına mücadele edebilme ve bir şeyler yapabilme, hem de yeteneklerini geliştirip meslek edinebilme imkanına sahip olacak.

Gölbaşı’nda Atılan Büyük Adım

Bilgisayar ve bilişim atölyesinde; geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yeni ürünler icat etmek, bilgisayarın her alanını öğrenmek temel yapıda windows-word-excel kullanmak isteyenler, Bilgisayar Kullanımı Kursu'na katılabilecekler.

Gölbaşı’nda Atılan Büyük Adım

Kurs bitiminde alınan bu sertifikalarla kariyerlerine yön verebilecekler. Burada bu kurslarımızın yanı sıra robotik kodlama eğitimi de alacaklar.

Bu bizim için çok önemliydi. Okullarda olamayan robotik kodlamayı biz Umutlu Yaşam Uygulama Merkezimize koyduk. Biz burada bu çocuklarımızı hayata hazırlıyoruz.”

Engelli kardeşlerimiz yalnız hmeyecek

İlçede yaşayan 2 bine yakın engelli bireyi tespit ettiklerini ve onların yeniden hayata bağlayacak çalışmalara imza atmak istediklerini de aktaran Başkan Ramazan Şimşek “Mevcutta 100 birey kapasiteli olan merkezimizde pandemi koşullarından dolayı 50 engelli kardeşimize hizmet vermekteyiz.

Sadece merkezimizde değil ilçemiz genelinde ulaşmış olduğumuz yaklaşık bin engelli vatandaşımıza yetkili personellerimizle birlikte; ev ziyaretleri, akülü ve manuel tekerlekli sandalye temini, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için ulaşım hizmeti vermekteyiz.

Engelli kardeşlerimizin şimdi ve gelecekte yalnız olmadıklarını hmelerini, ihtiyaçlarını karşılamayı ve kendi kendilerine yetebilecek bireyler olarak toplum içerisindeki yerlerini alabilmeleri en büyük hedefimiz.

Umutlu Yaşam Uygulama Merkezimizin tekrardan vatandaşlarımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni eder, engelsiz bir toplum olma yolunda atılan adımların Başkentimizde artmasını arzu ederiz” dedi.

Başkan Şimşek, Umutlu Yaşam Uygulama Merkezinin açılmasında emeği bulunan eşi Yeşim Şimşek ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ederek sözlerini noktaladı. Açılışın ardından merkezi gezen Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, engelli çocuklara hediyeler takdim etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732