GÖKMEN TANIŞ MAHKEMEDE

Hollanda’nın Utrecht Kentinde 18 Mart’ta Düzenlenen Tramvay Saldırısında 4 Kişiyi Öldüren Gökmen Tanış Mahkemeye Çıkarıldı.

Gündem Yayın: 01 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 01.07.2019 15:44:42
Editör -
Okuma Süresi: 52 sn.
Google News

 Hollanda'nın Utrecht kentinde 18 martta düzenlenen tramvay saldırısında  4 kişiyi öldüren Türk asıllı Gökmen Tanış, cinayet davasının ön duruşmasında Hollanda kanunlarını reddederek mahkemenin yetkisini tanımadığını söyledi.

Tanış verdiği kısa ifadede "Ben demokrat değilim. Sizi ve sizin mahkemenizi tanımıyorum." diyerek zaten suçunu itiraf ettiğini ve avukata gerek duymadığını kaydetti.

İddianameyi hazırlayan savcılarsa duruşmada Tanış'ın terör saldırısı ve terör amaçlı cinayet suçlamasıyla sorgulanması gerektiğini yineledi. Savcılar Tanış'ın arabasında, gerçekleştirdiği eylemleri İslam adına yaptığına dair bir not bulduklarını ve bunun güçlü bir delil olduğunu ifade etti. Savcılık makamı ayrıca 37 yaşındaki Tanış'ın psikolojik sorunları olduğunu, uyuşturucu kullandığını ve mükerrer suçlunun tıbbi tedaviyi de reddettiğini sözlerine ekledi.Haber: Hakan Dikmen

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
pub-1785681847249596 2497439732