Gelir İdaresi Başkanlığı, sahte trafik cezalarına karşı uyardı

Gelir İdaresi Başkanlığı, başkanlığın adı, logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık konusunda vatandaşları uyardı.

Gündem Yayın: 05 Eylül 2019 - Perşembe - Güncelleme: 05.09.2019 16:29:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), başkanlığın adı kullanılarak gönderilen trafik cezasına ilişkin sahte e-postalara ilişkin uyarıda bulundu.

SAHTE ADRESLERE YÖNLENDİRİLİYOR

Başkanlık'tan yapılan duyuruya göre, GİB'in adı, logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak trafik para cezasına ilişkin sahte e-postaların gönderildiği tespit edildi. Bu e-postalarla, sahte internet adreslerine yönlendirme yapılarak, mükelleflerin kredi kartı ve şahsi bilgileri ele geçirilmeye çalışılıyor.

 

 

GİB, E-POSTA YOLUYLA BİLGİ TALEBİNDE BULUNMUYOR

Başkanlıkla ilgili her türlü işlemin www.gib.gov.tr internet adresi üzerinden yapılması gerekiyor. GİB tarafından, trafik para cezası işlemlerinde kesinlikle e-posta yoluyla bilgi talebinde bulunulmuyor. Konuyla ilgili mağduriyet ve şikayetlerin, hak kayıplarının önlenmesi için adli makamlara da iletilmesi önem taşıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732