Gelecek Partisi'nden ittifak açıklaması: İlkeler doğrultusunda her partiyle ittifak yapabiliriz

Gelecek Partisi'nin kurucularından Etyen Mahçupyan, ilkelerin uyuşması doğrultusunda her partiyle ittifak yapabileceklerini söyledi.

Siyaset Yayın: 15 Ocak 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 15.01.2020 02:38:48
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Gelecek Partisi'nin kurucularından Etyen Mahçupyan, kurucusu olduğu partiyle ilgili merak edilen sorulara yanıt verdi. Mahçupyan, "Ahmet Davutoğlu kendi bildiklerini ve yaşadıklarını anlatırsa bir gün bütün bu yakın tarih yeniden başka türlü yazılacak. Biliyorum çünkü bazı bölümleri dinledim, ancak anlatmak bana düşmez. Biraz o ortamın da olması gerekiyor, kendisine açık olarak da sormak mümkün" diye konuştu.

"GELECEK PARTİSİ DEMOKRAT BİR PARTİ"

T24'ten Şirin Payzın'a konuşan Mahçupyan, Gelecek Partisi'ni demokrat bir parti olarak tanımlayarak "Demokrat olmak, başkalarını demokratlığa çağırmak ve bu zeminde ittifaklar kurmak istiyoruz, bunun için çaba sarf edeceğiz ancak 'ben şuyum' diyerek kendimize ideolojik olarak bir kalkan çekmenin mantığı yok" dedi.

"HER PARTİYLE İTTİFAK YAPARIZ"

İlkelerin uyuşması doğrultusunda her partiyle ittifak yapabileceklerini dile getiren Mahçupyan, "Yüzde 1 alsak da yüzde 51 alsak da değişmeyen bir şey var. Hiçbir parti Türkiye'nin sorunlarını tek başına çözemez. Bu ilke önümüzde duruyor. Başkalarıyla beraber davranmak zorundasınız" ifadelerini kullandı.

Etyen Mahçupyan

ETYEN MAHÇUPYAN KİMDİR?

Etyen Mahçupyan, 9 Mart 1950 tarihinde dünyaya geldi. Robert Koleji'ni 1968 senesinde bitirdikten sonra 1972'de Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 1974 senesinde ise aynı üniversitede işletme alanında ki yüksek lisansını bitirdi. 2001 ile 2007 yılları arasında Zaman Gazetesi'nde düzenli köşe yazıları yazan Mahçupyan, 2007'de Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra Agop gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yürütmüş bu sırada Zaman gazetesindeki yazılarına da uzun bir süre devam etmişti. Ekim 2014'te Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı olan Etyen Mahçupyan'ın 2015 Mart'ında bu görevi sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732