Geleceğin Finans Dünyası Kripto Para ile Şekillenecek

X ve Y jenerasyonunun kripto paraya yoğun ilgisi kripto para ve blokzincir teknolojilerinin öne çıkmasını sağlarken Paribu, geleceğin finans dünyasında yerlerini almaları için geç kalmak istemeyen yatırımcıları çağırıyor

Ekonomi Yayın: 12 Mayıs 2020 - Salı - Güncelleme: 12.05.2020 16:07:35
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

“Yarının dünyası bu. Paribu” mottosuyla çalışmalarını sürdüren Türkiye’nin en yüksek hacimli dijital varlık işlem platformu Paribu, yarının dünyasında yerini almak isteyen, geleceği beklemek yerine inşa edenleri buluşturuyor. Yapılan araştırmalar kripto paranın geleceğin finans ve günlük yaşamında çok önemli bir yeri olduğu gösteriyor. Kripto paralara ise geleceğin iş insanları şimdiden adapte olmuş durumda.

KPMG’nin ABD’de gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına göre, 18-24 yaş arası gençlerin yüzde 83'ü kripto paraların geleceğiyle yakından ilgileniyor. 25-34 yaş arasındaki (Y jenerasyonu) nesilden katılımcıların ise yüzde 71’i ilgi gösteriyor. Bununla birlikte Edelman araştırmasına göre ise belli bir gelir seviyesinin üzerindeki Y jenerasyonu katılımcıları, kripto parayı yatırım aracı olarak görürken, yüzde 25’i şimdiden kripto para sahibi, yüzde 31’i ise kripto paraya ilgi duyuyor. Sustany Capital’in araştırmasına göre ise Y jenerasyonundan katılımcıların yüzde 88’i kripto paralara bir yatırım olarak sahip olmak, yüzde 42’si ise tasarruflarında değerlendirmek istiyor.

Y Jenerasyonu Artan Serveti İle Yatırımını Artıracak

Coldwell Banker Global Luxury de 2019 yılının başlarında, önceki jenerasyonlardan Y kuşağına 68 trilyon dolar geçeceğini hesaplamıştı. Coldwell’in raporuna bakılırsa 2030 itibariyle Y kuşağı, bugün nüfusun sahip olduğu servetin beş katına sahip olacak. Bu da kripto paranın önümüzdeki dönemde katlanarak önem kazanacağına işaret ediyor.

Geleceğin dünyasını kaçırmak istemeyenler için global standartları belirleyen bir işlem hizmeti sunduklarını belirten Paribu CEO’su Yasin Oral, “Birçok neslin yoğun ilgi gösterdiği kripto para ekosistemine eğilim, eğitim ve kültürle birlikte daha da artacak. X ve Y jenerasyonları da daha fazlasını öğrenmek, finansal danışmanlardan daha fazlasını dinlemek istiyor. Bu sebeple Paribu olarak bu alanda sektörün öncü kurumlarına destek veriyoruz. Tüm toplumu bilgilendirmenin yanı sıra çocuk ve gençlerin eğitimi konusunda sorumluluk alarak onları yarının dünyasına hazırlıyoruz” dedi.

Paribu, IKSV Alt Kat’a destek olarak dezavantajlı genç, çocuk ve yetişkinlerin kültür sanat ile tanışmalarına olanak tanıyan çevrimiçi ve fiziksel aktivitelere destek veriyor. Istanbul Blockchain Women ile kadınların kripto para alanında daha fazla yer alması için çalışan ve birçok konu başlığında düzenlenen seminerlere destek olan Paribu, resmi blogu ParibuLog ile sektörde doğru bilginin kaynağı olmaya devam ediyor.

Paribu hakkında gelişmeleri daha yakından takip etmek için www.paribu.com/blog/ adresini kullanabilirsiniz.

Paribu Hakkında:

2017 yılında Yasin Oral’ın öncülüğünde kullanıma açılan Paribu, kısa sürede Türkiye’nin en yüksek hacimli dijital varlık işlem platformu haline geldi. 600 bin kullanıcısı bulunan platform, 7/24 kesintisiz yatırma-çekme işlemleri ve hızlı destek ekibi ile dijital varlık işlemlerini kolaylaştırıyor. Paribu hakkında daha fazla bilgi için www.paribu.com adresini kullanabilirsiniz.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732