Gaziantep'te koronavirüs vakalarındaki artış tehlikeli boyuta ulaştı

Son haftalarda koronavirüs vakalarının arttığı kentler arasında yer alan Gaziantep'te Vali Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Şehrimizdeki vaka artışı tehlikeli boyuta ulaşıyor! En basit kuralları hayata geçirmemiz gerekiyor" dedi.

Gündem Yayın: 08 Temmuz 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 08.07.2020 23:51:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında artışın tehlikeli boyuta ulaştığı uyarısında bulundu.

Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerim, şehrimizdeki vaka artışı tehlikeli boyuta ulaşıyor! Yasaklama önerileriniz için teşekkür ederim ama öncelikle en basit kuralları hayata geçirmemiz gerekiyor. Maskeyi ağzımızı ve burnumuzu kapatacak şekilde kullanmaya ve sosyal mesafeye uymaya mecburuz." ifadelerini kullandı.

OKULLAR AÇILMAYABİLİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, vaka sayılarının artması durumunda 2020-2021 sezonunda okulların açılmayacağını ifade etmişti.

VAKALARIN EN ÇOK ARTTIĞI İLLER ARASINDA YER ALIYOR

Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Temmuz'da yaptığı açıklamada, Gümüşhane'de 2 gün üst üste hiç yeni vaka görülmediğini açıklamıştı.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Burdur ve Gümüşhane'de 2 gündür yeni vaka yok. En çok vaka olan 5 il: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Bursa. Toplum sağlığı için risk yansıtan görüntüler artıyor: Bugün, medyada, yolcular arasında sosyal mesafenin sıfırlandığı taşıt haberleri yer aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732