Galata Kulesi’ndeki Aydınlatma Ekipmanları İBB’den Habersiz Söküldü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Enerji Yönetimi ve Aydınlatma Müdürlüğü, Sabah Gazetesi’nin “İBB'den Galata Kulesi'ndeki Çalışmalara Engel” başlıklı haberine yönelik bir açıklama yayınladı.

Gündem Yayın: 12 Ağustos 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 12.08.2020 19:30:01
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Açıklamada, restorasyonu yapan firmanın İBB’ye ait aydınlatma ekipmanlarını habersizce ve gelişigüzel şekilde söktüğü, işlevsiz kalan ekipmanların İBB tarafından demontajı yapılarak muhafaza altına alındığı belirtildi.

Galata Kulesi’ndeki Aydınlatma Ekipmanları İBB’den Habersiz Söküldü

MÜLKİYET İBB’DE DEĞİL

Galata Kulesi’ndeki Aydınlatma Ekipmanları İBB’den Habersiz Söküldü

Galata Kulesi’nin idaresinin 16 Mayıs’tan beri Kule-i Zemin Vakfı ve Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nde olduğunu açıklayan İBB Enerji Yönetimi ve Aydınlatma Müdürlüğü, kulenin dış cephe aydınlatma elemanları ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Kule’nin dış cephe aydınlatma elemanları Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde; yerinde olduğu gibi bırakılmış, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından alınacak kararların beklenmesine karar verilmiş, bu süreçte aydınlatma bakım onarımları ekiplerimizce yapılmış, çeşitli farkındalık günü etkinliklerinde (27-28 Mayıs tarihlerinde Azerbaycan bayrak renkleri ile 24 Haziran tarihinde Pektus hastaları farkındalık günü etkinliği için turuncu renkle aydınlatılmıştır) teknik çalışmalar Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda yine ekiplerimizce gerçekleştirilmiştir.”

“KULE BİR BUÇUK AYDIR KARANLIK”

“Ancak Temmuz ayı başlarında Kule’de restorasyonu gerçekleştiren yüklenici firma tarafından Kule’nin aydınlatması için kullanılan enerji kesilmiştir ve Galata Kulesi yaklaşık bir buçuk aydır karanlıktır.

Bu süreçte de Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü ile görüşmelere devam edilerek restorasyon sırasında aydınlatma elemanlarının zarar görmesini önlemek üzere gerekli tedbirlerin alındığı ve aydınlatma elemanlarının sökülmeyeceği Vakıflar 1.Bölge Müdürlüğü tarafından ifade edilmiştir.

Ancak 30 Temmuz.2020 tarihinde yerinde yapılan incelemelerde; Kule’nin restorasyonunu gerçekleştiren firma tarafından seyir terası katında bulunan İBB’ye ait olan aydınlatma elemanlarının habersizce sökülerek gelişigüzel bir şekilde alana bırakıldığı tespit edilmiş olup; sökülen malzemeler yüklenici firmadan tutanakla teslim alınmıştır.

Ayrıca aydınlatma sisteminin uzaktan kontrolünü sağlayan ünitelerin de yerinde olmadığı tespit edilmiş olup; 4 kalem malzeme ilgili firma tarafından İBB’ye teslim edilememiştir.

Bu sebeplerle 11 Ağustos 2020 tarihinde; alanda enerji olmadığından işlevsiz bir şekilde kalan aydınlatma elemanlarımızın zarar görmemesi ve kaybolmaması adına ekiplerimizce demontajı yapılarak muhafaza altına alınmıştır.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732