Füsun Eczacıbaşı, New Museum’un mütevelli heyetine katıldı

SAHA’nın kurucularından ve derneğin yönetim kurulu başkanı Füsun Eczacıbaşı, New York’un önde gelen güncel sanat müzesi New Museum’un mütevelli heyetine katılmak üzere davet edildi. New Museum direktörü Lisa Phillips ve heyet başkanı James Keith, Füsun Eczacıbaşı, Patricia Blanchet, Tommie Pegues ve Jamie Singer’ın katılımının müze için önemini vurguladı:

Yaşam Yayın: 11 Mayıs 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 11.05.2020 16:07:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

“Misyonumuza kendisini adamış bu dört kişinin New Museum kuruluna katılımları için heyecanlıyız. Kurul üyelerinin farklı coğrafya ve nesillerden geçmişleri, önemli bir değişim zamanında müzeye yeni bakış açıları kazandıracak.”

Evan ChowRandi LevineMatt Mullenweg ve Marcus Weldon’ın bulunduğu kurula davet edilen Patricia Blanchet, Afrika kökenli sanatçı ve kültür üreticilerinin destekçisi olarak Studio Museum in Harlem, Newport Festivals Foundation ve NY African Film Festival’in kurullarında bulunan bir sanat hamisi.Metropolis Risk Management LLC ve insuri.com’un kurucusu Tommie L. Pegues, Smithsonian National Portrait Gallery in Washington D.C.’nin kurulunda yer alıyor. Jamie Singer ise One Love Foundation ve NEW INC’in danışma kurulunda bulunuyor.

Füsun Eczacıbaşı Hakkında: 1986 yılında Güzel Sanatlar Akademisi’nden Yüksek Mimar olarak mezun olan Füsun Eczacıbaşı uzun yıllar iç mimari alanında uygulama yaptıktan sonra Karınca Design isimli tasarım hediyelik objeler mağaza zincirini kurdu. Yıllardır insan hakları, azınlık hakları, ekoloji, doğa ve eğitim alanında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşuna destekçi veya Danışma Kurulu üyesi olarak hizmet veren Füsun Eczacıbaşı, 2011 yılında Türkiye’den güncel sanatın uluslararası katılımı, tanınırlığı ve temsiliyeti alanında destek vermek amacı ile hareket eden SAHA Derneği’nin kurucularından olup dernek başkanlığını yürütmektedir.

Uluslararası üye olduğu sanat kurumları arasında Tate International Uluslararası Danışma Kurulu ve Tate MENAAC Kurulu, Documenta Dostları, Art Basel Global Patronlar Konseyi ve Art Basel Şehirler Danışma Kurulu, Castello di Rivoli Dostları ve New Museum Uluslararası Liderlik Konseyi bulunuyor. Son olarak New Museum Uluslararası Liderlik Konseyi’nde eş başkanlık görevine gelmiş ve yine New Museum’un Mütevelli Heyeti’ne seçilmiştir.

New Museum Hakkında: New York'taki yalnıza güncel sanata odaklanan tek müze olan New Museum, dünyanın dört bir yanından yaşayan sanatçılar hakkında sergi, bilgi ve belgeleme merkezidir. 1977’de Hudson Caddesi'nde tek odalı bir ofis olarak başlangıcından, 2007 yılında SANAA tarafından tasarlanan Bowery'deki ilk bağımsız binanın açılışına kadar New Museum, bir deneme yeri ve yeni bir sanat ve yeni fikirlerin merkezi olmaya devam ediyor.

SAHA Derneği

SAHA Derneği, Türkiye çağdaş sanatının tanınırlığını ve bilinirliğini artırmayı amaçlar ve bu doğrultudaki projelere karşılıksız destek verir. SAHA, sağladığı bu destek aracılığıyla, çağdaş sanat alanında faaliyet gösteren sanatçı, küratör, sanat tarihçisi ve eleştirmenlerin eğitim ve üretim ortamlarını ve uluslararası ağlarla etkileşimlerini geliştirmeyi hedefler.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732