Fatih Olimpiyatları Başladı Fatih’te eğitim gören her on öğrenciden biri bu Kupa’da mücadele edecek

Fatih Belediyesi’nin ilçede eğitim gören öğrenciler için düzenlediği ‘Okullararası Suriçi Kupası’nın ilk müsabakası basket maçı ile başladı.

Yayın: 26 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 26.12.2019 19:32:30
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Fatih’te ‘Fatih Belediyesi Okullararası Suriçi Kupası’ın ilk müsabakası Pertevniyal Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen basket maçı ile start aldı. Törende konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Spor sizlere hız ve dengeyi, taktik ve stratejiyi, zafer ve yenilgiyi, kendine güvenmeyi ve asla pes etmemeyi öğretir.” dedi.

Fatih Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile toplam 14 branşta 75 okuldan yaklaşık 6000 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek ‘Fatih Belediyesi Okullararası Suriçi Kupası’ Mayıs ayına kadar yapılacak müsabakalar neticesinde dereceye giren öğrenciler kupa, madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. Açılış programına Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, okul müdürleri, beden eğitimi öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Fatih’te sporu bir yaşam biçimi ve alışkanlık olarak hayata katmak için çalışıyoruz. ” 

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, gençlerin daha çok spor yapması için imkânların çoğaltılacağını vurgulayarak turnuvalardaki öğrenci sayısının her geçen yıl artacağını belirtti. Başkan M. Ergün Turan, “Sizlerin spor yapması bedensel, zihinsel ve ruhsal yönden gelişiminiz, daha mutlu, daha başarılı, daha güçlü bireyler olabilmeniz ve içinizde saklı kalan yetenekleri keşfedebilmeniz için belediye olarak tüm imkânlarımızı seferber etmekteyiz. Bir kere her şeyden önce spor; zihnin anahtarıdır. Çünkü bedendeki her değişikliğin zihinde bir karşılığı vardır. Spor sizlere hız ve dengeyi, taktik ve stratejiyi, zafer ve yenilgiyi, kendine güvenmeyi ve asla pes etmemeyi öğretir. Zorluklar karşısında yılgınlığa düşmemeyi, son ana kadar mücadeleden vazgeçmemeyi spor sayesinde kazanabilirsiniz. Sporcu sadece topun peşinden koşan değil, hedefleri olan, arkadaşları ile birlikte hedefi için çaba harcayandır. Kazandığı başarıyı paylaşabilen, mağlubiyeti takımı ile birlik olup omuzlayabilendir. Başarının sırrı, çaba harcamakta saklı olduğunu bilen ve yaşayandır. Tüm zamanların en iyi basketbolcusu seçilen ünlü basketbolcu Michael Jordan’ı tanımayanınız yoktur sanırım. Jordan, “Kariyerim boyunca 9000’den fazla başarısız atış yaptım, 300’den fazla oyun kaybettim, 26 kez oyun kazandıracak atışı ıskaladım. Başarısız oldukça çabaladım. İşte başarımın sırrı!”  diyerek başarının çabalamaktan geçtiğini ve bunu spor sayesinde öğrendiğini dile getirmiştir. Fatih Belediyesi olarak bizler de düzenlediğimiz sportif turnuvalarla ve inşa ettiğimiz spor alanları ve salonlarıyla Fatih’te sporu bir yaşam biçimi ve alışkanlık olarak hayata katmak için çalışıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız, sporda sürekliliği esas alan Suriçi Kupası da işte bu felsefe ile oluşturduğumuz bir projedir. Bu proje ile Fatih'te eğitim alan öğrencilerin % 10'unun sporla teması sağlanmış olacaktır. Bu kupanın Fatih’ten nice büyük sporcular, nice başarılı gençlerin çıkmasına vesile olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Mayıs ayına kadar ilçedeki 16 farklı mekânda (Okulların spor salonları, Mimar Sinan Stadı, Karagümrük Stadı, İstanbul Güreş İhtisas Kulübü) devam edecek olan Okullararası Suriçi Kupası’nda öğrenciler basketbol, futbol, futsal, yüzme, bilek güreşi, masa tenisi, satranç, okçuluk, eğitsel oyunlar, jimnastik, mini golf, atletizm, voleybol ve güreş gibi 14 branşta müsabakalar gerçekleştirilecek. Kupaya 75 okuldan 7-18 yaş arası yaklaşık 6000 öğrenci, 600 takımla katılacak. Turnuva boyunca, bütün sportif  materyaller Fatih Belediyesince temin edilecek. Turnuvanın hakemlerinin % 80 il hakem kurulundan, %  20’lik kısmı da okullardaki beden eğitimi hocalarından olacak. Okullararası Suriçi Kupası’nın sona ermesiyle dereceye giren öğrenciler kupa, madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732