FATİH BELEDİYESİ TOPKAPI KÜTÜPHANESİ HİZMETE AÇILDI

Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri’ne ait binanın düzenlenmesinin ardından faaliyete geçen Fatih Belediyesi Topkapı Kütüphanesi’nin açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene katılan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan kütüphanede incelemelerde bulunarak, sınavlara hazırlanmak üzere ders çalışmaya gelen öğrencilerle sohbet etti.

Yayın: 08 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 08.06.2020 20:42:53
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesisleri’ne ait alanda bulunan bina düzenlenerek, Fatih Belediyesi Topkapı Kütüphanesi olarak öğrencilerin hizmetine girdi. Fatih Belediyesi’nin 6. kütüphanesi olan binada, 17 yaş üstü öğrenciler hafta içi ve cumartesi günleri 08.30’da başlayıp, saat 24.00’e kadar kütüphaneden faydalanabilecek. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hizmete giren kütüphanede şu anda 78 öğrenci ağırlanırken, tam kapasiteye geçildiğinde ise 132 öğrenciye hizmet verebilecek. Kütüphaneye gelen gençlere ise Fatih Belediyesi görevlileri tarafından çay ve çorba ikramı yapılacak.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın ev sahipliğini yaptığı kütüphane açılışına Fatih Kaymakamı Kaan Peker, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümmühan İşoğlu, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin, Fatih Belediyesi başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve davetliler katıldı. Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan açılış sonrası kütüphanede incelemelerde bulunarak, kütüphaneye ders çalışmaya gelen öğrencilerle bir süre sohbet etti.

BAŞKAN TURAN: “KÜTÜPHANE KONUSUNA BÜYÜK ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Açılışta konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Daha önce sosyal tesis olarak hizmet veren alanımızı, çocuklarımız için daha kıymetli bir mekâna, kütüphaneye çevirdik. Yeni kütüphanemizin en cazip özelliği lokasyonu. Tramvay yolunun üzerinde, Fatih’in giriş noktasında ve Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin hemen yanında yer alıyor. Burada eğitim gören öğrencilerimizin bizden talepleri vardı. Bu nedenle burayı ağırlıklı olarak Tıp Fakültesi öğrencilerimizin kullanacağına inanıyorum. Fatih’te bir yılı aşkın bir süre içerisinde 6. kütüphanemizi açıyoruz. İnşallah yedinci kütüphanemizi de hazırlıyoruz. Fatih, İstanbul’un ve üniversitelerin merkezi olduğu için kütüphane konusuna büyük özen gösteriyoruz. Öğrencilerimiz açtığımız kütüphaneleri yoğun olarak kullanıyorlar. Bu da bizi kütüphane sayısını artırmaya teşvik ediyor. 7/24 hizmet verecek olan kütüphanemizde gençlerimize günde iki sefer çorba ve sürekli çay ikramını ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz.  Kütüphanenin yanında yine belediyemize ait sosyal tesisimiz de hizmetine devam ediyor. Gençlerimizin hem ders çalışıp, hem de güvenli bir şekilde vakit geçirebilecekler.” dedi.

PROF. DR. TÜKEK: “ÖĞRENCİLERİMİZ ADINA ÇOK MUTLUYUZ”

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, “Deprem nedeniyle bazı binalarımız ciddi bir şekilde hasar gördü. Bunlardan bir tanesi de kütüphanemizdi. Tıp fakültesi demek; 7/24 ders çalışan, ciddi emekler veren, 3 bin 500 öğrenci demek. Öğrencilerimizin en çok ihtiyacı olan şey kütüphaneydi. Sayın başkanımıza bu konuyu ilettiğimiz zaman bu konuya gerçekten öncülük etti ve Fatih’in birçok bölgesinde kütüphane yapılanması meydana getirdi. Sayın Başkanımız M. Ergün Turan, Topkapı Kütüphanesi ile konumu itibariyle bize çok uygun olan ve önemli bir ihtiyacı giderecek olan çok güzel ve anlamlı bir eseri öğrencilerimize, şehrimize ve ülkemize kazandırdı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz adına çok büyük mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732