Facebook'a Sadece Öğrenciler Girebilecek

Facebook, sadece öğrencilere özel olarak yeni sosyal ağ geliştirdi. 'Facebook Campus' adlı sosyal ağı ile özüne tekrardan geri dönen Facebook, kaybetmiş olduğu genç kullanıcı kitlesini tekrardan yakalamayı hedefliyor.

Teknoloji Yayın: 11 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 11.09.2020 18:09:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Sadece öğrencilere özel olarak geliştirilen 'Facebook Campus' isimli sosyal ağ ile birlikte Facebook 16 yıl sonra tekrardan sadece öğrencilere hizmet vermeye başladı.

Facebook, 16 yıl sonra tekrardan öğrencilere özel ağ kurulmuş oldu.

HARVARD ÖĞRENCİLERİNİN İLETİŞİMİ İÇİN KURULMUŞTU

2004 yılında kurulan Facebook, kaybetmiş olduğu genç kitlesini 'Faceook Campus' ile tekrardan yakalamayı hedefliyor. Amerika'nin önde gelen üniversitelerinden birisi olan Harvard'da kurulan Facebook Harvard öğrencilerin birbirleriyle dijital dünyada iletişim kurabilmesi için geliştirilmişti.

İlerleyen yıllarda Amerika'nın önde gelen diğer okulları da platforma eklenmişti. O dönem Facebook üyesi olabilmek için Amerika'da eğitim veren üniversitede öğrenci olmak gerekiyordu.

Zira platform sadece üniversite uzantılı elektronik posta adresiyle üyelik alıyordu.

ESKİYE DÖNÜŞ ADIMI

Kısa zamanda milyonlarca kullanıcıya ulaşan Facebook bu yasağı kaldırarak isteyen herkesin üye olabileceği bir sosyal ağa dönüşmüştü.

Şimdi Facebook eskiye dönüş olarak bir adım attı. 2 milyar kullanıcısı olan sosyal ağ, sadece okul e-posta adresleriyle kayıt olunan bir platform geliştirdi.

YETİŞKİNLER ERİŞEMEYECEK

Facebook Campus'e sadece öğrenciler üye olabilecek. Başka bir tabir ile sıradan bir Facebook kullanıcısı, Campus ağındaki paylaşımlara erişemeyecek.

Facebook'un bu hamlesiyle son dönemde kaybettiği genç kullanıcı kitlesini tekrardan platforma çekmeyi hedefliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732