Eyüpsultan’da Hasret Sona Erdi

Konoravirüs salgını sebebiyle 16 Mart’ta ibadete kapatılan camilerde yeniden Cuma namazı kılınmaya başlandı.

Yayın: 29 Mayıs 2020 - Cuma - Güncelleme: 29.05.2020 16:21:26
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

74 günlük aradan sonra 29 Mayıs tarihinde ilk kez Eyüp Sultan Camii’nde Cuma namazı kılındı.

Vatandaşlar, büyük bir özlemle ve hasretle Cuma namazı için Eyüp Sultan Camii’ne koştular. Müminler, Eyüpsultan Belediyesi tarafından önceden temizlenerek dezenfekte edilen Eyüp Sultan Camii avlusunda ve Eyüpsultan Meydanı’nda, maskelerini takmış vaziyette sosyal mesafe kuralına uygun olarak saf tuttular.

İlk Cuma namazını Eyüpsultan Müftüsü Mustafa Mesten kıldırırken, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken İlçe Kaymakamı İhsan Kara ile yan yana saf tuttu.

Başkan Deniz Köken namaz öncesi, meydanda ve iç avluda inceleme yaparak gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

“BÜTÜN CAMİLERİMİZDE ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK”

Başkan Deniz Köken burada yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla biz bütün camilerde önlemlerimizi aldık. Eyüp Sultan Camii’nde yoğunluk olacağından dolayı hem seccadelerimizi takviye olarak getirdik, hem maske dağıttık. Alibeyköy’de olsun, Veysel Karani bölgesinde olsun, Kemerburgaz ve Göktürk’te olsun tüm önlemlerimizi aldık. Bir sorunumuz yok şu anda. Vatandaşlarımızı bekliyoruz.”

PİYER LOTİ’DE İSTANBUL’UN FETHİ KUTLANACAK

“Akşam 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 567. yıl dönümü nedeniyle Piyer Loti’de Mehter konserimiz ve havai fişek gösterimiz olacak. Bütün vatandaşlarımız da bizim sosyal medyamızdan Piyer Loti’yi ve Eyüpsultan’ı takip edebilirler.”

MEYDANA GİRİŞTE TEDBİRLER ALINDI

Eyüpsultan Meydanı’na girişlerde Eyüpsultan Belediyesi Zabıta ekipleri tedbirler aldı. Meydan girişlerine el dezenfektanları konuldu, maskesi olmayanlara maske verildi, zabıta memurları tarafından vatandaşların ateşleri ölçüldü.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN’İN DE ATEŞİ ÖLÇÜLDÜ

Cuma namazı için Eyüpsultan Meydanı’na gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in de ateşi görevli zabıta memuru tarafından ölçüldü.

5 BİN SECCADE DAĞITILDI

Meydanda namaz kılınacak yerlere öncelikle sosyal mesafeye uygun olarak hasırlar serildi. Sonrasında, evlerinden seccade getiremeyen vatandaşlar için Eyüpsultan Belediyesi tarafından 5 bin adet tek kullanımlık seccade dağıtıldı.

KADINLAR İÇ AVLUYA NAMAZ KILDI

Eyüp Sultan Camii’nde kadınlar için Eyüp Sultan Hazretlerinin türbesinin bulunduğu iç avluda yer hazırlandı. Kadınlar namazlarını sadece bu bölgede kıldılar.

AVLUSU VE AÇIK ALANI UYGUN CAMİLERDE CUMA NAMAZI KILINDI

İlçede ayrıca yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camiler ile uygun alanlarda da Cuma namazı kılındı.

EYÜPSULTAN’DA 70 FARKLI NOKTADA CUMA NAMAZI KILINDI

Eyüpsultan genelinde Cuma namazına uygun camiler ve alanlar önceden tespit edilerek gerekli düzenlemeler yapıldı. Buna göre 64 cami ile Çırçır Mahallesi Asım Yıldız Parkı, Bir Nefes Parkı Sosyal Tesisleri, Silahtarağa Pazar Yeri – Otopark, Barış Manço Parkı, Öz Alibeyköy Spor Tesisleri’nde de Cuma namazı için saf tutuldu.

Cuma namazı için Diyanet İşleri Başkanlığından, alınması gereken tedbirlere ilişkin bir afiş yayınladı. Afişte, camilerin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olacağı için abdestin ev ve iş yerlerinde alınması, camide bulunulduğu süre içerisinde maskenin çıkarılmaması ve kişisel seccadeyle gelinmesi gerektiği, saf düzeninin sosyal mesafeye uygun olarak alınacağı belirtildi.

 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732