EYÜPSULTAN’DA 107 ADET TOPLANMA ALANI BULUNUYOR

İstanbul’da dün, Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından bu büyük afetlere karşı yerel yönetimlerin gerçekleştirdiği çalışmalar ve hazırlıklar bir kez daha mercek altına alındı.

Yayın: 27 Eylül 2019 - Cuma - Güncelleme: 27.09.2019 17:28:43
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Takip EtGoogle News

Eyüpsultan Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesinde kurulan Eyüp Sultan Afet Yönetim Birimi (ESAY) bu konuda uzun soluklu çalışmalar gerçekleştirdi.

Çalışmalarda tüm detaylar ele alınarak doğal afetler sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili senaryolar hazırlandı, planlar ve organizasyon oluşturuldu.

EYÜPSULTAN’DA 107 ADET TOPLANMA ALANI BULUNUYOR

Bu çalışmaların yanı sıra ilçede Afet Sonrası Toplanma Alanları ve Acil Toplanma Alanları belirlendi.

Deprem gibi olası bir afette vatandaşların toplanmaları için Eyüpsultan’da 107 alan belirlendi, bu alanlara "Acil Toplanma Alanı" levhaları konuldu. Ayrıca, deprem sırasında ve sonrasında yapılacakların anlatıldığı 40 adet bilgilendirme panosu hazırlandı.

Bu bilgilendirme panoları da ilçede bulunan muhtarlık binalarına ve acil toplanma alanlarına asıldı.

DEPREM KONTEYNERLERİNİN BAKIMLARI YAPILIYOR

İlçede farklı noktalara AFAD ve Eyüpsultan Belediyesi işbirliğiyle, yaşanabilecek herhangi bir doğal afet sonrası ihtiyaç duyulacak malzemeleri barındıran 16 adet AFİS deprem konteyneri konuldu.

Konteynerlerin içerisinde acil müdahalelerde kullanılacak aletler, ilk yardım çantası, radyo ve el telsizi gibi 65 kalem malzeme bulunuyor.

BAŞKAN DENİZ KÖKEN “İLÇEDE GEREKLİ TÜM ÖNLEMLER ALINDI”

Kent genelinde şiddetli şekilde hissedilen sarsıntı sonrası Eyüpsultan Belediyesi de vatandaşlardan gelen tüm şikâyet ve talepleri değerlendirerek gerekli çalışmaları başlattı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, yaptığı açıklamada, ilçede gerekli tüm önlemlerin alındığını söyledi.

Başkan Deniz Köken açıklamasında şunları söyledi:

“Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bugünkü deprem sonrasında Belediyemizin Beyaz Masa birimine akşam saat 21.00’e kadar toplam 112 ihbar geldi.

Bu şikâyetlerin hepsi tek tek incelendi ve ekiplerimiz tarafından yerinde tespitler yapılarak gerekli çalışmalar tamamlandı. Yapılan bu denetimler sonucunda, ilçemizde toplam 5 adet bina tahliye edildi.

Bu binalarımızın 3’ü Yeşilpınar Mahallemizde, 1’i Merkez Mahallemizde, diğeri ise Düğmeciler Mahallemizdedir. Şükürler olsun ki ilçemizde can kaybı ve yaralı bulunmamaktadır.

Binalarında çatlak ve hasar olan vatandaşlarımızın tedbir amaçlı önlemler almalarını, Belediyemiz Beyaz Masa birimini (444 30 00) aramalarını, yetkililerden (AFAD, Kızılay, Valilik ve Belediyemizden) gelen uyarıları dikkate almalarını rica ediyorum.

İlçemizde tahliye edilen binalardaki vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli tüm önlemler alınmış ve ailelerimize destekler sağlanmıştır.

Belediyemiz, olası bir depreme karşı hazırlıklar çerçevesinde Eyüpsultan Afet Yönetim Birimi (ESAY)’ı kurmuş, olası bir afet sırasında ya da sonrasında toplanmaları için 107 alan belirlenmiştir.”

Görüntünün olası içeriği: bitki, ağaç, çiçek, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: gökyüzü, ağaç, masa, havuz, açık hava ve doğa
Görüntünün olası içeriği: ağaç, bitki, açık hava ve doğa
Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ağaç, gökyüzü ve açık hava
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732