Eyüpsultan Belediyesi, “SOSYAL MARKET”i Hizmete Açtı

Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ihtiyaç sahiplerine nitelikli hizmet sunmak için hazırlanan “Sosyal Market” açıldı.

Gündem Yayın: 12 Kasım 2019 - Salı - Güncelleme: 12.11.2019 19:30:31
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Takip EtGoogle News

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken tarafından, Karadolap Mahallesi Whitehill Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen bir törenle açılışı yapılan Sosyal Market, yenilikçi hizmet modeliyle yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarını giderme noktasında büyük kolaylık sağlayacak.

Sosyal Market’in açılışı için düzenlenen törene Başkan Deniz Köken ile birlikte Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İKİ YENİ SOSYAL MARKET DAHA AÇILACAK” MÜJDESİ

Başkan Deniz Köken törende, yeni Sosyal Market’lerin açılacağı müjdesini vererek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü; “Başka bölgelerde oturan vatandaşlarımızın bazıları burasının kendilerine uzak olduğunu söylediler. İlkini burada açıyoruz. İkinci ve üçüncüyü de açacağız inşaallah. Biz seçim çalışmalarında Eyüpsultan’ı dört ayrı bölgeye ayırdık. Bu bölgelerden bir tanesi burası. Daha sonra Eyüpsultan bölgesini açacağız, bir de Alibeyköy bölgesine açacağız.”

RANDEVU SİSTEMİ İLE ÇALIŞACAK”

“Bundan sonra evlere paket dağıtma yerine, hem insanların rehabilite olması hem de birbirimizi daha iyi tanımamız için bu projeyi hayata geçirdik. 3 bin 500 kart sahibimiz var. Kart sahipleri buraya, randevu alarak gelecek. Gelirken kendileri gelecek, dönüşte, evleri uzak olanları belli bir saat dilimi içinde biz servislerle evlerine göndereceğiz.

VEREN EL ALAN ELİ GÖRMEYECEK”

“Bu şekliyle, alan el, veren eli görmeyecek manasında çalışma yaptık. Bundan sonra buraya yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız da mağazamıza gelip yardım yapabilecek, yapılan çalışmayı da burada görebilecek. Biz hayırlarımızın da gizli yapılmış olmasını temin etmiş olacağız. Vatandaşımız evinden buraya gelecek, bu hem sağlık açısından iyi olacak, hem de bir market havasında alışveriş yapmış olacak. Verdiğimiz kartlarda herkesin puanı var, burada para geçmiyor puan geçiyor... Bundan sonra çalışmalarımız devam edecek.”

HAYIRSEVERLERİMİZ BU MARKETLE HAYIR YAPMA İMKANINI DEĞERLENDİRSİNLER”

Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ise yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bizde veren el ile alan el birbirini tanımamalıdır. Hayırseverlerimize sesleniyorum, bu marketle böyle bir hayır yapma imkanını değerlendirsinler. Bir kimse birinden görerek yardım aldığı zaman daima minnet içindedir. Ama vatandaşımız buraya, kartıyla normal alışverişe gider gibi gelecek, para yerine puanlarını kullanarak güzel bir şekilde alışverişini yapacak ve evine dönecektir. Hiç kimsenin, her zaman durumu müsait olma garantisi yoktur. Bazen dara da düşebiliriz. Vatandaşlarımız üzülmesin ki, Allah’ın izniyle, onlar görüp gözetilmektedir.”

MUHTAÇ KİMSE KALMAYACAK

İhtiyaç sahiplerine alışveriş kartı verilecek. Kart sahipleri Sosyal Market’ten istediklerini alabilecekler. Bu sayede sosyal belediyecilik anlayışıyla Eyüpsultan’da yardıma muhtaç kimse kalmayacak.

Destek alan kişilerin aile durumları ve ailedeki kişi sayıları göz önünde bulundurularak yardımlardan faydalanması sağlanacak.

200 metrekarelik bir alanda inşa edilen Sosyal Market’in içinde şarküteri ürünleri, temizlik malzemeleri, kuru gıda, süt ürünleri gibi 23 çeşit ürün bulunuyor. Daha sonra ihtiyaçlar doğrultusunda marketin içinde farklı ürünler de yer alacak.

VATANDAŞLAR EVLERİNE SERVİSLERLE BIRAKILACAKLAR

İlk etapta ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen 3 bin 500 aileye kart tanımlaması yapıldı. Bu kartlara 3 ayda bir kullanılmak üzere 150-200-250 TL'lik kredi yüklemeleri yapıldı. Kişiler, alışveriş yaparken seçtikleri ürünün üzerinde yazılı olan kredilere göre kartlarından kredi eksiltilmesi yoluyla alım yapabilecek. Markete aileler kendi imkanlarıyla gelirken, servislerle evlerine bırakılmaları sağlanacak.
Ayrıca bu yardımlaşma faaliyetine yardımseverler de bağışlarıyla katkı sağlayabilecekler.

SOSYAL MARKET’İN AMACI

Sosyal Market’in amacı Eyüpsultan’da ikamet eden yardıma muhtaç vatandaşlarımıza modern çağın niteliklerine yakışır şekilde destek olmak.

Eyüpsultan’da ikamet eden ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kesimlerin yaşam kalitelerini arttırmak, sosyal yardım ve sosyal hizmet üniteleri kurarak insan onuruna yakışır şekilde sosyal yardım hizmetlerini sunmak, sosyal dayanışmayı ön planda tutmaya yönelik bir hizmet gerçekleştirmek.

Ayrıca bu yardımlaşma faaliyetine yardımseverler de bağışlarıyla katkı sağlayabilecekler.

NASIL BAŞVURULUR?

Eyüpsultan Belediyesi Sosyal Market’ten faydalanabilmek için ilk olarak vatandaşların ihtiyaç sahibi olduklarının tespiti yapılacak. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Sosyal Ekonomik Destek Biriminde çalışan uzman sosyologlar eşliğinde incelemeler yapılacak ve kişilerin mülk durumlarının görülebildiği Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) araştırmaları yapılacak. Bu araştırmalar yapılırken ilçede hizmet veren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmet Merkezi’nin ve Eyüp Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yönlendirmeleri göz önünde tutulacak.

Sosyal Market’ten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bireysel başvuru yaparak bu imkandan yararlanabilecekler.

Başvuru için Beyaz Masa veya aşağıdaki iki merkez ile iletişime geçebilirsiniz.

Alibeyköy Namık Kemal Cad. No: 79 - 0212 440 04 16 Karadolap Mah. Atatürk Bulvarı No: 13 WhiteHill AVM - 0212 440 04 87

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732