Eyüpsultan Belediyesi’nden İşçilere Bayram Öncesi Müjde

Eyüpsultan Belediyesi, Hizmet İş’le kadrolu işçileri kapsayan toplu iş sözleşmesi imzaladı. Eyüpsultan Belediyesi Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirilen imza törenine Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Hizmet İş Sendikası İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Canpolat katıldı.

Yayın: 27 Temmuz 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 27.07.2020 19:50:19
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

“SÖZLEŞMEMİZ İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

İmza töreninde konuşan Başkan Deniz Köken, sözleşmenin her iki taraf içinde hayırlı olmasını ifade ederek şu açıklamaları yaptı: “Ben çalışan bölümünde kadrolu kadrosuz, sözleşmeli, sözleşmesiz diye ayırt etmiyorum. Eyüpsultan Belediyesi 420 bin nüfusa hitap eden bir kurum, bu belediye hizmet edenler aynı zamanda belediyeden de hizmet alıyorlar. O yüzden bu kurumun yaşaması lazım. Pandemi sürecinde sıkıntılarımız oldu ama bunların hepsi aşılacak. İnşallah ilerde daha farklı konuları konuşmak için bir araya geleceğimiz günler de olacak. Herkes kendi tarafından olaylara bakabilir ama bende hem kurumu hem de Eyüsultan’da yaşayan 420 bin kişinin tamamını düşünmek, onların da bundan sonraki yaşamlarını daha da kolaylaştırmam lazım. Sözleşmemiz tüm kadrolu işçilerimiz için hayırlı olsun.”

 

Sözleşmenin imzalanmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir ise “Rabbim birlik beraberlik içerisinde nice toplu iş sözleşmeleri yapmayı nasip etsin” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Çok şükür Türkiye’de artık toplu iş sözleşmelerinde kavga yapılmıyor, işverene sıkıntımızı derdimizi sıkıntımız anlatarak, elimizden geldiği şekilde derdimizi söyleyerek onlardan çalışanlarımıza, işçilerimize zam istiyoruz. Tabi işçilerimizin de sendikasına güvenmesi lazım. Böyle sağduyulu bir üçlü olursa böyle masa başında güzel sözleşmeler çıkıyor. İnşallah darısı şirketlerdekilerin başına, sıkıntılı bir süreç var ama onlarda bizim çalışanlarımız, iş verenlere zarar vermeden onlarında huzurlu bir şekilde çalışmasını sağlamak için elimizden geldiği kadar mücadele edeceğiz.”

 

İmza töreni sonrası Hizmet İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir Başkan Deniz Köken’e, çini vazo ve çiçek takdiminde bulunurken Başkan Deniz Köken’de, Özdemir’e Eyüpsultan’ın tasvir edildiği minyatür tablo hediye etti.

 

Yapılan toplu iş sözleşmesine göre, kadrolu işçilere 1 Mart 2020 – 28 Şubat 2022 tarihleri arası 1.yıl için % 12.5, 2.Yıl için ise enflasyon oranında zam yapılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

pub-1785681847249596 2497439732